Gå til sidens hovedinnhold

Verdens lykkeligste land er et helvete å bo i

Artikkelen er over 4 år gammel

Voldsofferet (eget sitat om skatt) Ole T. Hoelseth (Liberalistene) ønsker seg beviser for at offentlige støtte til idrett gir sunnere ungdom. Det kan jo ikke stemme siden befolkningen har blitt feitere. Hoelseth, som er opptatt av årsak og virkning, er fryktelig rask med å konkludere her. All seriøs forskning viser at fysisk aktivitet er ekstremt viktig for psykisk helse og generell livskvalitet. Data fra Folkehelseinstituttet viser at størsteparten av økningen i kroppsvekt og fedme skjer i områder hvor utdanningen og gjennomsnittlig lønn er lav.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Derfor er treffende at det akkurat i disse dager pågår en stor diskusjon om pengegaloppen i barnefotballen som er i ferd med å skape et betydelig klasseskille. Treningsavgiftene øker kraftig i enkelte deler av landet, så mye at foreldre har ikke har råd til 40.000 kroner i året + utstyr og ikke har noe annet valg enn å trekke barna sine ut av fotballen.

Sitat fra Osloklubben Lyn: «Kommunen og det offentlige må inn og – kall det subsidiere eller støtte opp – rundt de klubbene og lagene der betalingsevnen er lavere. Du skal ikke bli stengt ut på grunn av pris.» .

I sum burde dette være et argument for mer offentlig støtte til fysisk aktivtet.

Problemet burde i «Oles Verden» egentlig ikke eksistere, siden det allerede er nok av idrettsinteresserte rike onkler her i landet som på eget initiativ har mulighet til støtte til familiene og klubbene som sliter.

Det må komme som en gigantisk overraskelse for Hoelseth at de rike onklene velger å kjøpe privattrenere til sine egne poder isteden. Mot-argumentasjonen til Hoelseth vil trolig være at personbeskatningen i Norge er så høy at det hindrer private initiativ – noe som vil være vrøvl når man ser på formuen til den rikeste halvdelen av den norske befolkning.

Det Ole T. Hoelseth ønsker seg, er et utopisk samfunn som egentlig gir mer assosiasjoner til Ville Vesten og Fluenes Herre enn et paradis. En verden der "vi" byttes ut med "jeg" og alle sitter på hver sin eiendomsflekk med rifla under armen. Mye bedre!

For hvem kan vel bevise at Norges samfunnsmodell, der offentligheten fordeler ressursene noenlunde rettferdig, har noe for seg når vi jevnt og trutt scorer høyt eller høyest på undersøkelser om lykkelighet og trivsel? (!)

La oss heller snu på det. Kan prinsippfaste Ole T. Hoelseth bevise ut over sine hypoteser at hans ønskede samfunnsmodell vil gjøre landet til et enda sunnere og bedre sted å bo i?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.