Gå til sidens hovedinnhold

Statsbudsjettet for framtida

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noe av det beste med Norge er fellesskap, toleranse og små forskjeller. Disse verdiene vil vi i Venstre ta vare på. Tidlig innsats for de som trenger det mest, for en sterk, offentlig skole som gir alle barn muligheter til å lykkes i livet.

Vårt prosjekt er å satse på skolen, ta vare på naturen, skape flere arbeidsplasser i hele landet og bekjempe barnefattigdom. I regjeringens statsbudsjett satser vi sterkt på alle disse sakene.

Vi i Venstre satser på skolen: I mange år har vi jobbet for å øke lærernes status i samfunnet. Gode og kompetente lærere er viktig for at elevene skal mestre og lære. Nå får vi det til. Flere enn noen gang vil bli lærere: Langt over 13.000 søkere med lærer som førstevalg. Dessuten får enda flere lærere videreutdanning. Det skjer med Venstre i regjering.

Nå dropper færre elever ut fra videregående. Det skjer med Venstre i regjering.

Venstre vil hjelpe alle barn til en god oppvekst. Barnehagen blir enda billigere for familier med lav inntekt. Vi innfører gratis kjernetid fra 2 års alder for de som trenger det mest. Det skjer med Venstre i regjering.

Vi i Venstre tar vare på naturen: Klimaendringer skal løses globalt, men også vi i Norge må redusere våre utslipp. Enda mer. Nå gir politikken vår resultater. Klimagassutslippene går ned. Vi setter verdensrekord i elbilsalg. Utslippene fra trafikken går kraftig ned. Det skjer med Venstre i regjering.

I budsjettet for 2019 foreslår regjeringen en rekke satsninger for å redusere utslippene ytterligere, blant annet en rekordsatsning på miljøvennlig transport og styrking av virkemidlene for grønn omstilling i næringslivet. Det skjer nå. Med oss i regjering

Venstre skaffer flere jobber til hele landet: Etter tøffe år med lave oljepriser og økende ledighet mange steder, har Norge endelig vekst i arbeidsmarkedet og økt etterspørsel etter arbeidskraft. Ledigheten har falt til under fire prosent. Næringslivet ser nye muligheter, sysselsettingen øker. Og nå vil vi gjøre det enda lettere å skape gode og trygge arbeidsplasser og være selvstendig næringsdrivende i Norge.

Nå diskuterer Stortinget statsbudsjettet. Det blir debatt om mange prioriteringer. Slik skal det være. Det viktigste for oss i Venstre er skolen, miljøet og flere jobber i hele landet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.