Gå til sidens hovedinnhold

Vi trenger dyrepoliti i Vestfold

Artikkelen er over 3 år gammel

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) har lenge kjempet for å få dyrepoliti i Norge. Med regjeringens prøveprosjekt har flere fått erfare dyrepoliti, og det har vært en stor suksess. På FrP sitt landsmøte i helgen ble det vedtatt å sørge for dyrepoliti i hele landet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dyrepolitiet skal sikre at kriminalitet mot dyr i større grad avdekkes, anmeldes og etterforskes. Det er viktig at de som mishandler dyr blir tatt og straffet for det.

Etter at FrP kom i regjering har vi fått dyrepoliti i både Rogaland og Trøndelag. Dyrepolitiets første pågripelse i Trøndelag var av en mann som hadde flådd, mishandlet og drept en katt. Som en følge av dyrepolitiets arbeid ble det også avslørt at dyremishandleren hadde barneporno, og fantaserte om å drepe og voldta jentebarn helt ned i 9-årsalderen. Dette viser hvor viktig det er med et dyrepoliti, og hvor stor forskjell dyrepolitiet kan utgjøre i slike saker.

I revidert nasjonalbudsjett som legges fram på torsdag, gir justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen to millioner til drift av dyrepoliti i enda et fylke. Østfold er de heldige som også kan glede seg til å få et dyrepoliti.

Dette er en gladnyhet for alle dyreelskere. Nå håper vi i Vestfold FpU at vi kan få dyrepoliti til Vestfold. En stemme til FrP ved Stortingsvalget, er også en stemme for dyrenes rettigheter.

Flere hendelser i Vestfold tilsier at et dyrepoliti er nødvendig. Det er ikke lenge siden det ble varslet at mer enn 400 griser ble funnet døde på en gård i Stokke. I tillegg ble det funnet 60 levende griser som måtte avlives. Årsaken var at bonden hadde sluttet å gi grisene mat og vann. Dette er hendelser som viser at vi trenger et dyrepoliti for å sette dyrene i fokus, og få stopp på dyremishandling.

FpU mener det er helt urimelig at dyr blir dårlig behandlet. Vi trenger derfor et dyrepoliti som vil prioritere og ta hånd om dyr som mishandles. De som mishandler dyr fortjener å bli tatt.

Vi i Vestfold FpU vil ha dyrepoliti i Vestfold. Et dyrepoliti kan utgjøre en forskjell for dyr i nød. Det skal straffe seg å drive kriminalitet mot dyr.

Kommentarer til denne saken