Tenk stort – tenk Sandefjord?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg gledet meg enda mer til sommeren da jeg så dette nye slagordet til Sandefjord i vinter. Denne herlige sommerbyen som jeg er så glad i.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg følte meg velkommen og inkludert, for dette handlet vel også om meg som sommerturist hos dere?

Jeg kommer selv ifra en turistkommune, og vet å sette pris på våre nye, kjært tilkomne «innbyggere».

Det er mange fra Vestfold som har hytte hos oss på Rjukan. Og vi er like glade i dere alle sammen, om du har en liten hytte på Møsvatn, eller en stor designhytte på Gaustablikk. Dere betyr like mye for oss som bor her, og vi lærer på barneskolen om hvor viktig det er med turister i vår Verdensarvby.

Mine foreldre oppdaget denne perlen av et sted en gang på 60-tallet. De satt og så på solnedgangen på Vøra camping, og ble bergtatt. Siden har vi tilbrakt alle somrene her i flere generasjoner. Det vil si, ikke nå lenger! Før ble vi kaldt «Sam. Eydes plass» her på Vøra. Nå er det bare fem vogner igjen. Og det minker.

Folk orker rett og slett ikke mer!

Disse helgene med opp-og-ned-rigg! «Helvetes-helgene», kaller mennene våre det.

Så da tenkte jeg at det nye slagordet deres «Tenk stort-tenk Sandefjord» ja, det var ikke oss det var ment til. Det var de som kjøper hus, eller en stor hytte her det var tenkt for.

Vi blir for små kanskje? Våre feriepenger er ikke nok? Vi kjøper for lite, mon tro? Selv om alle pengene blir brukt i denne fine byen, på mat varer, kafé, klær, møbler, severdigheter, planter, bensin og mye mye mer!

Det må være en grunn til at ikke vi får la verken gulv eller campingvogn stå igjen på plassen om vinteren, i denne vakre sommerbyen?

En grunn til at vi må flytte den noen få meter bort på et gjorde isteden? For så å bygge alt opp igjen neste vår?

Håper noen kan svare oss på dette, for vi er så glade i dette stedet, men orker snart ikke mer!

Vi gleder oss derimot til å se dere igjen hos oss til vinteren! Vi skal gjøre det vi kan, slik at dere føler dere hjemme og trives hos oss på Rjukan i mange år framover!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.