Gå til sidens hovedinnhold

Skyld nå ikke på parkeringsvaktene!

Artikkelen er over 2 år gammel

At hjemmehjelpere får bøter for å feilparkere når de hasteutrykker til bestefar om natta, er byråkrati på skikkelig bærtur.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke greit at Anita Aspenes Wiklund og andre hjemmehjelpere blir bøtelagt for å gjøre jobben sin. – Når vi får melding om et hjerteinfarkt midt på natta, så kan ikke vi drive og lete etter parkeringsplass, sier hun. Det er lett å være enig i det utsagnet.

Natt til torsdag fikk hun et parkeringsgebyr på 900 kroner mens hun var på jobb – og det er heller ikke første gangen.

LES SAKEN HER: Anita har flere ganger fått gebyr på jobb. Denne natta skjedde det igjen (+)

Men skyld nå endelig ikke på de parkeringsvaktene som er ute gatelangs om natta. De gjør bare jobben sin, og det er noe vi skal vi være glade for. Hadde det stått biler feilparkert, ville det ikke vært mulig for måkemannskapene å snørydde gatene – som jo igjen er viktig, også for at hjemmehjelpens biler, ambulanser og andre skal kunne komme fram. Og det er jo heller ikke slik at klagetelefonene til kommunen er lydløse om gatene ikke ryddes for snø og is i tide. Vi skal også være takknemlig for at de ikke behandler kommunens egne biler annerledes enn Hverman Hansen når han feilparkerer.

Det skulle dessuten bli en umulig oppgave om parkeringsvaktene skulle gjøre en behovsanalyse før de skrev ut hver enkelt bot. Private biler kan være ute i minst like viktig oppdrag som kommunens biler.

Men vi kan heller ikke ha det slik at hjemmehjelpere må bruke av sin verdifulle tid på å kjøre rundt i tomme bygater nattetid på jakt etter lovlige parkeringsplasser. Det er dårlig utnyttelse av våre felles ressurser – og det bidrar til unødig utrygghet for dem som trenger hjelp hurtig. Så er det formildende at Anita Aspenes Wiklund fikk ettergitt bota denne ene gangen. Men hvordan kan hun være trygg på at hun når gjennom med sine argumenter hver gang? Skal vi forvente at hjemmehjelpere i hasteoppdrag utøver en perfekt fortolkning av parkeringsbestemmelsene?

Dermed kan vi ikke overlate til verken parkeringsvakter eller hjemmehjelpere å løse dette problemet. Det burde ikke være svært krevende å finne en løsning, men her er det opp til politikerne å ta initiativ.

LES OGSÅ: Tok avføringsmiddel, parkerte bilen og måtte fly på do. Det endte med bot ... (+)

Kommentarer til denne saken