Min mor er på Lunden, og hun får så utrolig god behandling av dem som jobber der. Det er nesten som å bo hjemme. Når vi kommer på besøk, blir vi bestandig tatt godt imot.

Og det er flere dagligstuer som de pårørende kan benytte. De er møblert med gamle møbler, noe som gjør det hjemmekoselig.

Jeg ser at det er veldig mange pasienter på Lunden som trenger ekstra omsorg, og de må ha hjelp til alt.

Når det gjelder min mor, er hun en av de pasientene som trenger hjelp til absolutt alt. Hun sitter i rullestol, klarer ikke spise selv og må bruke heis for å komme på toalett og når hun skal legges.Hun kan nesten ikke prate eller se, men hun har humøret og blomstrer opp når vi kommer på besøk, takket være den omsorgen hun får av de ansatte.

Hun blir fort redd, og følelsene forandrer seg fort. Det er ikke mange år siden hun var en ressurssterk dame som klarte alt selv, men så kom altzheimeren og forandret alt.

Det er en sykdom som kan ramme alle. Jeg har ingen grunn til å klage over Nygård, for de gjør det de kan. Men Lunden er et bedre alternativ for mange som ikke kan være på Nygård.

Så la Lunden bestå til det kommer nytt sykehjem! Det er jo så mangel på plasser, så det er vel ikke vanskelig å fylle de rommene på Nygård.

Takk til Eivind Spetalen som satte dette i gang