Derfor var det full aktivitet ved Langeby Camping tirsdag kveld

AKSJON: Store styrker fra Røde Kors ankom Langeby og gjordet seg raskt klar til aksjon

AKSJON: Store styrker fra Røde Kors ankom Langeby og gjordet seg raskt klar til aksjon Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Røde Kors var på plass med båt, overflatesvømmer og biler ved campingplassen. Her søkte de etter fem savnede personer – heldigvis var det hele en øvelse.

DEL

Tirsdag kveld var det mye aktivitet ved Langeby Camping, til tross for at de har stengt for sesongen. Flere Røde Kors-biler var på stedet og det ble satt ut båt på vannet. Årsaken var at Røde Kors hadde øvelse for medlemmer og aspiranter i Hjelpekorpset.

Øvelsen omhandlet en savnet båt og fem savnede personer som ikke var gjort rede for. Alarmen gikk 17.30 og da gjaldt det for deltakerne å komme seg til Røde Kors-huset så raskt som mulig, før de satte kurset ut til campingplassen. Normalt ville de bli møtt av politiet på stedet, men siden det var en øvelse ble de spilt av øvelsesstaben.

– Dette er en type øvelser som gjøres noen ganger i året. Det er viktig for våre mannskaper og trene på å bruke det utstyret vi har tilgjengelige, sier korpsleder Sigbjørn Ljusnes i Sandefjord Røde Kors til Sandefjords Blad.

Aksjonen ble ledet av operativ leder Tom Erik Sætevik. Medlemmene ble raskt delt inn i lag og tildelt oppgaver.

– Her var det utfordrende med at vi måtte transportere mannskaper ut på Hellesøya, men dette ble greit løst med egen båt, sier Sætevik.

Ga førstehjelp

I løpet av øvelsen ble det gjort funn av flere personer. Disse måtte ivaretas med førstehjelp og transporteres inn til land. Noen av de savnede, som selv hadde klart å komme seg i land, ble funnet langs strandlinjen etter et raskt søk. Det var noen som ikke var fysisk skadd, men som hadde behov for psykososial støtte.

Øvelsen ble avsluttet kl. 21.15, da alle de savnede var gjort rede for. Etterpå ble det gjennomført en debrifing for å se på forbedringer.

– Medlemmene var generelt veldig fornøyd med øvelsen, sier Ljusnes, som også skryter av Larvik Røde Kors Hjelpekorps, som bisto under øvelsen.

– Vi har et fint samarbeid med Larvik Røde Kors Hjelpekorps som denne gang bidro i spillstab – det øker også læringsmomentene for dem som leder aksjonen, sier han.

OVERFLATESVØMMERE: Røde Kors har kurset personell som overflatesvømmer, dette var også innlagt i øvelsen.

OVERFLATESVØMMERE: Røde Kors har kurset personell som overflatesvømmer, dette var også innlagt i øvelsen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken