Gå til sidens hovedinnhold

Det er en skummel tanke, at kommunen utelukkende skal prioritere de svakeste

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi ser det hver gang vi skal vedta nytt budsjett, eller det er snakk om tiltak og investeringer i kommunen. Det ser ut til å være stor enighet om at kommunale midler skal benyttes til tiltak og støtte for de svakeste i samfunnet.

En kommune består av mange mennesker, og kommunens rolle er å ta seg av absolutt alle innbyggerne sine. Vi er ikke et utvalg for de svake, vi er folkevalgte, hele folket i kommunen.

Det vil etter mitt vett være svært uklokt å tenke at de svakeste i samfunnet skal være vårt eneste hensyn i ett og alt. Jeg har stor forståelse for at tilskudd til private skoler med fokus på internasjonalt arbeid, idrett eller realfag kan være provoserende. Likevel, vil det komme alle til gode at kommunen vår satser på morgendagens ledere, og kloke realfagshoder.

Så lenge kommunen i så stor grad er skattefinansiert, vil det være til gode for alle kommunens innbyggere at også innbyggere i de sosiale elitelagene også anser Sandefjord for deres by. At vi som kommune kan være en by som er attraktiv for næringslivet og unge med høye ambisjoner er vinn-vinn for alle. Det krever investeringer.

Investeringene som er så viktige for å gjøre oss til en attraktiv næringslivskommune kan virke provoserende. Du skal ikke lenger enn til kommentarfeltet i lokalavisa for å forstå hvor upopulære de er. Kanskje, er det på tide å se saken fra flere sider.

Et levende næringsliv i kommunen vår, skaper også gode miljøer. Et innovativt miljø slik vi ser i Vestfold, er et spennende miljø å vokse opp i, med muligheter som synes stadig større. At kommunen investerer, også i elever med ambisjoner om en karriere innen forskning, eller internasjonalt næringsliv, er en investering i alle kommunens innbyggere.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.