«Det er mulig dette ligner på det som kalles en formynderstat»

Den siste drinken bør du ta hjemme.

Den siste drinken bør du ta hjemme.

Av

På skolene i Sandefjord er alle kaffetraktere og kaffemaskiner avstengt for å begrense smittefaren. Det er mulig dette ligner på det som kalles en formynderstat, men lærerne har ikke noe annet valg enn å finne seg i det.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den politiske ledelsen i byen vår ser imidlertid ikke med blide øyne på en formynderstat som bestemmer når vi skal legge oss (SB 23.5.20, s. 5). Derfor kan utestedene, dersom kommunestyret følger politikerne i formannskapet, utvide skjenketidene til kl 03 allerede fra slutten av mai.

LES SAKEN HER: Vil skjenke sandefjordinger til klokka 03.00 i sommer: – Vi har en ryddig bransje med stabile aktører

I Sør-Afrika er det alkoholforbud under korona-krisen, fordi 80 prosent av alle sykehusinnleggelser er relatert til alkoholmisbruk (NRK.no 24.5.20). Så ille vil det nok ikke bli i Sandefjord, men å overholde påbud om avstand og hygiene er utvilsomt en langt større utfordring etter inntak av en viss mengde alkohol.

Vi lever i en tid da mange må finne seg i å forsake og/eller begrense goder som tidligere har vært selvsagte. Slik situasjonen er nå, er det ikke opp til den enkelte å avgjøre hva som er best for samfunnet. Vi kan med god samvittighet gå ut og kose oss med mat og drikke, men bør vi i disse tider kanskje heller ta den siste drinken hjemme?

ANDRE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.