«Det er viktig for sandefjordinger at Sandefjord Fotball rekrutterer færre lokale spillere»

Sammenheng mellom tilskuere på hjemmekamper og spillere fra Vestfold i SFs sesonger på nivå 2

Sammenheng mellom tilskuere på hjemmekamper og spillere fra Vestfold i SFs sesonger på nivå 2 Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg hører til dem som elsker å se lokale spillere lykkes på SF, og det er viktig for meg at SF aldri mister sin lokale tilhørighe og mange er tydeligvis enige med meg. I en spørreundersøkelse utført på oppdrag av Sandefjords Blad svarer over halvparten at det er viktigere at SF rekrutterer flere lokale spillere til laget enn at de blir et Eliteserielag. Den faktiske historikken viser noe helt annet. Ser man på tilskuerstatikken siden 2002, da SF ble et topplag på nivå 2 er tallenes tale klare: gjennomsnittlig antall tilskuere på hjemmekamper per sesong på nivå 1 er 4,689 mot 2,423 på nivå 2 - altså nesten dobbelt så høyt. Samtidig var andelen av spillere fra Vestfold som spilte kampene i samme periode i gjennomsnitt 38% i sesongene på nivå 2 og 26% i sesongene på nivå 1. Med andre ord: langt flere tilskuere og langt færre lokale innslag på nivå 1.
Ser man kun på sesongene på nivå 2 er tallenes tale like klar – det er en klar negativ sammenheng mellom spillere fra Vestfold på banen for SF og antall tilskuere.

Man kan diskutere årsakssammenhenger i det vide og det brede og det er jo selvsagt neppe på grunn av få lokale spillere at det kommer folk på kamp. Det er allikevel en interessant observasjon som står i kontrast til konklusjonene i Sandefjords Blads undersøkelse.

En annen konklusjon man kan trekke av grafen er at tilskuerantallet har flatet ut de siste ti årene og det er mange årsaker utenfor Sandefjord by til dette. En av mine teorier er at det til tross for at det de siste årene ikke er et lavere (absolutt) sportslig nivå på norsk fotball er at det var flere profiler som tilhengerne kunne identifisere seg med tidligere. Jeg tror at innerst inne spilte det liten rolle for sandefjordingene at f.eks. Andreasene (Augustsson og Tegström) var fra Sverige og ikke Bugården eller Haukerød, de var profiler med særegenheter på og utenfor banen som gjorde at de var elsket.

Profiler er jo også til en viss grad skapt gjennom kjennskap i media, så min mening er at Sandefjords Blad som lokalavis med fordel kunne ha brukt penger på journalistikk med bakgrunnsartikler, dekning av SF-kampene med bl.a. spillerbørs, analyser og meninger i stedet for spørreundersøkelser med konklusjoner man ikke kan bruke til noe.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken