Gå til sidens hovedinnhold

Det gode nærmiljøet bygges ikke av feriegjester

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Man bør vel kanskje søke hjelp når en er så lite spenstig og sær at man skriver et leserinnlegg om boplikt i disse valgkamptider, men noen bryr seg om det også. Vi kunne for eksempel se annonse i SB for få uker siden der det var et hus i Bjerggata til salgs uten boplikt! så her har man muligheter til å kjøpe seg en fritidsbolig midt i byen.

Dette er ikke enestående, eller galt i alle tilfeller. Men Jeg mener det er grad av misbruk av boliger i et område der vi henstilles til å fortette det vi kan. I mitt verv som politisk utvalgsleder Har jeg vært så heldig å bli bedt på Jul I Bjerggata . Et meget hyggelig og fint tiltak som fastboende ildsjeler i nærmiljøet steller i stand. Det hadde vært enda hyggeligere hvis det hadde vært måket snø inn til alle hus og lys i vinduene selvfølgelig. Men feriegjestene har jo ikke mulighet til å forberede og skape dette yrende hverdagslivet som disse nærmiljøene lever for.

Men det kan jo hende de vil flytte dit når de blir eldre, og vil litt vekk fra det litt masete miljøet de har bodd ,arbeidet i og betalt skatt til i kanskje et helt yrkesaktivt liv. For i Bjerggata er det jo rolig og trivelig. og man har krav på like gode helsetjenester når det etter hvert røyner på, men på Sandefjord kommune sitt helsebudsjett. Bjerggata var et tilfeldig valgt nærmiljø.

Vi er heldig å ha mange aktive nærmiljøer i denne kommunen, både i og utenfor tettbebygde strøk. Disse blir bygget av dem som bor der og bidrar både praktisk og økonomisk til å bygge velferd. Mange kommuner langs Oslofjorden har dessverre problemer med at de har store forventninger til helsetjenester fa folk som har kommet flyttende til sitt tidligere ferieparadis uten å bidra i stor grad til velferden i sitt nærområde. Senterpartiet mener at boliger som er oppført som helårsboliger bør brukes som det , så får feriegjestene feriere i fritidsboliger og andre fasiliteter som er beregnet for akkurat dette.

Som jeg begynte med så er dette en liten sak å bry dere med i disse valgkamptider der valgflesket freser i panna. Men for mange lokalmiljøer er det viktig å opprettholde bomiljøene og samholdet der. Boplikten bidrar til det.
 

Kommentarer til denne saken