En slik dag var fredag.

Det tok litt tid før jeg forsto hva som var i ferd med å skje. Men i løpet av noen få minutter regnet det så kraftig at vannspruten regelrett sto rett ut av takrenna utenfor Sandefjords Blad. (Se video i bunn av saken). På få minutter var verandaen vår omgjort til noe som lignet et svømmebasseng.

Vann trengte inn på gulvet og ned i garasjen. Straks etter ringte telefonene med de første tipsene. Det er oversvømmelse i Ormestadvika. Har vi sjekket parkeringskjelleren til Hvaltorvet - der er det plutselig en innsjø? Peter Grøns gate sto under vann. Museumsgata og Tollbugata var oversvømmet - igjen!

«En er en, og to er to – vi hopper i vand, vi triller i sand,» begynner Sigbjørn Obstfelders dikt om regn.

Fredag kunne vi ha byttet ut diktet med noe mer passende fra Wagner - kanskje «Valkyrierittet»? Mens nyhetsredaktøren staket slukene på verandaen, ringte frontsjefen vår brannvesenet for en oppdatering. Da hadde de 63 henvendelser i kø.

I løpet av dagen skulle det bli atskillig flere. Svært mange fikk kjelleren oversvømmet eller andre vannskader. «Ta strømmen i kjelleren og sikre verdiene» rakk vaktleder å råde lokalavisens lesere før han løp videre til neste oppgave.

LES OM DET HER: Brannvesenet rakk ikke hjelpe alle: – Det er traumatisk for den det gjelder

Slettes ikke alle kom igjennom - lesere opplyser til Sandefjords Blad at kommunen ba dem følge med på Sandefjords Blads nettside.

Mange i Sandefjord er vant med flom og oversvømmelser. Vi som skal kjøre via Tollbugata og Museumsgata og videre til Kilgata, vet at det kan bli problematisk ved flom.

Derfor blir det nå nesten automatisk kø opp mot Landstadmonumentet, når vannet siger oppover Museumsgata. Men Fredag sto køen ekstra stille. Sandefjords Blad kunne nemlig klokka 17:13 fredag melde at Gokstadveien var stengt etter jordras.

Trodde du dette var nok? Nei, søndag ble byen rammet av nytt uvær og flere fikk lynnedslag i huset slik at det luktet brent. Heldigvis ser det ut til at de slapp unna alvorlige skader.

LES OM DET HER: Brannvesenet har kontrollert flere boliger i Sandefjord etter lynnedslag

Men det er ikke rart Sandefjords Blads nettavis satte leserekord i helgen. Meteorologisk institutt melder om en mulig nedbørsrekord på 63,3 millimenter på en time fredag. Selv om jeg er glad for at mange leser oss på nett, vil jeg likevel si at vi klarer oss fint uten denne typen uvær.