Gå til sidens hovedinnhold

«Det skal etableres rutiner for unngå kjøp av varer fra okkuperte områder»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Slik lyder det nye tiltaket i kommunens anskaffelsesstrategi, vedtatt av kommunestyret 18 februar. Rødt jobber for at norske kommuner skal ha innkjøpsboikott for varer fra okkuperte områder. Og er godt fornøyd med å få vedtatt forslaget, selv om det var med knappest mulig flertall. Med tanke på mangelen på debatt var det overraskende mange som stemte mot forslaget. Det var kun KrFs representant som brukte taletid på å argumentere mot forslaget. Det kan virke nærliggende å tro at de 21 andre som stemte mot ikke følte de kunne forsvare sin stemmegivning. Sandefjord kommune har et ansvar for å hindre brudd på krigens folkerett og det er virkelig på tide at folkeretten har funnet veien inn i anskaffelsesstrategien til kommunen.

Det er gledelig å se at kommuner og fylkeskommuner rundt om i landet har gått inn for å følge folkeretten. Det er åpenbart et felles globalt ansvar å bidra til varig fred og frihet. Deriblant ved å bruke innkjøpsmakten sin aktivt mot okkupasjonsmakter. Vedtaket er utformet generelt fordi det er ALLE okkuperte områder vi ønsker å unngå å kjøpe varer fra. Og varer som er produsert i slike områder. Et internasjonalt press fungerte mot apartheidregimet i Sør-Afrika. Og vil fungere i okkuperte områder også. Her i kommunen skal Rødt Sandefjord fortsette å arbeide for internasjonal solidaritet og rettferdighet.

Kommentarer til denne saken