Dette blir pent og veltilpasset

FALLER I SMAK: Nytt forslag av mai 2019 til fasadeutforming av påtenkt nybygg ved Christopher Hvidts plass.

FALLER I SMAK: Nytt forslag av mai 2019 til fasadeutforming av påtenkt nybygg ved Christopher Hvidts plass. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den nye fasadeutformingen på bygningen som ønskes oppført mellom Hotel Atlantic og Ivar Halvorsen AS er så tiltalende at den bør berømmes, synes jeg.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sjelden har jeg sett en så harmonisk arkitektonisk tilpasning til omgivelsene. Grepet med å trappe ned høyden mot Halvorsenbygningen er særlig vellykket. Ros bør derfor tilfalle arkitektfirmaet Spir og Hjertnes Eiendom AS for faglig dyktighet, tålmodighet og vilje til å justere tidligere forslag etter innsigelser og endrede forutsetninger.

LES OGSÅ: Hotel Atlantic og Hjertnes Eiendom enige: Slik kan det bli på Hvidts Plass

Etter hva jeg vet har det vært en langvarig og tung planprosess med mange endringer frem til det forslaget vi ser i dag. Et viktig poeng er at begge naboene nå er med på den foreliggende løsningen. Når det nevnes, finner jeg det relevant å påpeke at en helhetlig løsning for hele kvartalet mellom Landstads gate og Stockfleths gate trolig ville vært fordelaktig både for grunneiere og byen. En byplansjef eller politikere med ansvar for byplaner og arealdisponering burde ta initiativ til å forene grunneieres og utbyggeres interesser i slike saker.

ANDRE MENINGER:

Flyttemelding fra Boris? 

Det smarte ligger i helheten

Hvem lytter til velgerne, og hvem gjør det ikke? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken