Dette er et angrep på oss alle

En politiker skal kunne føle seg trygg i sitt eget hjem. Derfor er angrepet på Bjørn Ole Gleditsch' bolig svært alvorlig.

En politiker skal kunne føle seg trygg i sitt eget hjem. Derfor er angrepet på Bjørn Ole Gleditsch' bolig svært alvorlig. Foto:

Sandefjord har en tydelig og åpen ordfører som snakker med alle. Bare ikke det blir ødelagt nå.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Man kan være enig eller uenig med ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H). Men han er en folkevalgt, og han går på jobb for oss alle.

Det er et sjebnens under at Bjørn Ole Gleditsch selv ikke var hjemme da det begynte å brenne utenfor husveggen hans i natt, men at han ankom i drosje tidsnok til selv å se brannen og deretter slukke den.

LES SAKEN HER: Bjørn Ole Gleditsch oppdaget brann ved huset i natt – politiet mener den er påsatt: – Aldri blitt utsatt for slikt før

Ordføreren synes selv at det luktet bensin. Politiet skrev i natt at brannen trolig er påsatt. Brannvesenets vurdering er at det kunne ha gått langt verre om ikke boligen til byens ordfører var bygd litt annerledes enn ellers. Det er derfor ikke rart at politiet nå etterforsker saken som forsøk på mordbrann.

Men ingen må være i tvil. Denne saken har allerede påført byens lokaldemokrati stor skade.

Det er ikke mange dagene sidene vi åpnet byens nye Strømbad. Da stilte selvsagt byens ordfører opp i badebukse og bød på seg selv. Ønsker en forening besøk av Gleditsch, kan du være sikker på at han stiller så sant han kan.

Ønsker du å ta opp en sak med byens ordfører? Det er bare å ringe eller ta kontakt når du treffer ham på gata eller på et utested sent på kvelden.

Dette er styrken ved lokaldemokrati. Det er kort vei til politikerne. Og er det noe Gledistch skal ha honnør for, så er det at han stiller opp på alt, byr på seg selv og tar seg tid til å snakke med alle.

Så er det selvsagt lov å være uenig med en politisk valgt ordfører i mye. Men både han og demokratiet vårt fortjener at uenigheten formuleres i ord, holder seg til sak og fremmes på en skikkelig måte. Eller du kan la være å si noe, og bare vente til neste valg der du stille og rolig stemmer på noen andre.

Bare slik kan debatten og demokratiet styrkes.

Et nedrig angrep på en folkevalgt politikers bolig skaperbare frykt.

Det gjør at engasjerte mennesker kvier seg for å delta i demokratiet. Det gjør at de som er politikere ikke føler seg trygge og i verste fall blir mer krevende å få kontakt med. Dette er mennesker som bruker av sin fritid og sitt engasjement for å skape en bedre kommune for alle, og de skal ha din og min respekt uansett politisk ståsted.

Derfor er det godt at denne saken nå er høyt prioritert hos politiet.

For dette er ikke bare et angrep hos Bjørn Ole Gleditsch –som selvsagt er ille nok.

Dette er et angrep på hele byen.

LES OGSÅ: – Dette er en trussel mot demokratiet


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken