«Hva er viktig for deg?-dagen» ble i år arrangert 6. juni. Satsingen Gode pasientforløp står bak dette initiativet for å synliggjøre en viktig retningsendring i helsevesenet.

14 på film

Fagteamet til seksjon bolig, aktivitet og avlastning i Sandefjord kommune bestemte seg for å gjøre en vri under markeringen av «Hva er viktig for deg?-dagen» i år. Tidligere har de reist rundt til arbeidssentrene og boligene og spurt brukerne hva som er viktig, laget ordsky og arrangert grillfest med de pårørende. I år ville de lage film.

– Målet med dagen er at de som er mottakere av helsehjelp får muligheten til å uttale seg om hvordan de skal motta denne hjelpen. I år bestemte vi oss for å gjøre det litt annerledes, og har filmet 14 av tjenestemottakerne som forteller hva som er viktig i deres liv, sier rådgiver i seksjon bolig, aktivitet og avlastning, Kjetil Klepaker.

(Saken fortsetter under bildet)

Ikke proffe

Det er stort mangfold blant de 14 som deltar i filmen.

– Det er godt fungerende tjenestemottakere og andre som har et begrenset verbalt språk. De kommer fra Andebu, Stokke og Sandefjord. Vi legger filmen ut på Sandefjord kommunes nettside, Facebook, i en teamsgruppe for de ansatte og på nettsiden til Stiftelsen SOR – Samordningsrådet, forteller Klepaker.

Dette er første gangen brukerne – og de ansatte – bruker film som formidlingsspråk.

– Vi er ikke profesjonelle på film, men det fungerer godt for å få fram hva brukerne mener. Det som er viktig for alle oss andre er også viktig for dem. De er opptatt av jobben, musikk og fritidsinteresser, akkurat som oss andre, sier rådgiver Magnus Ilebrekke.