Om kommunen velger å innføre koronapass i Sandefjord vil utestedene være blant dem som merker mest til det. Denne ordningen kan pålegge utestedene å bare slippe inn de som har gjennomført vaksinering mot covid-19, eller ha vært smittet i løpet av de 6 siste månedene.

Regjering anbefalte også at man igjen passer på å holde meteren.

Regnet på hva det koster

Daglig leder hos Gulating pub på brygga Daniel Bech Erlandsen sier til SB at han alt har regnet på hva tiltaket vil koste han og utestedet.

– Det koster meg et menneske mer på jobb, men mer enn det har ikke brydd meg. Jeg er ikke kyndig nok til å si noe om hva som bør gjøres eller ikke i denne saken, forteller han da SB ringer.

Når det gjelder de nye anbefalingene om å opprettholde en meters avstand svarer Bech Erlandsen at det ikke vil være noe problem.

– Lokalet vårt er såpass stort at man kan skjerme seg fra andre om man er redd for korona.

– Ellers følger vi de reglene som er, men selvfølgelig ønsker vi flest mulig folk inn. Det har jo vært en tøff tid for oss lenge nå, forteller han.

LES OGSÅ: Nå står julegrana klar på torget

Ville ha pass fra start

Eier av The note musikkbar Martin Nilsen er klar i sin tale når vi spør hva han mener om å innføre en ordning med sjekk av koronapass i døra.

– Jeg har hele tiden sagt at dette er noe de burde begynt med så fort ting åpnet opp igjen. Så det vil jeg være positiv til, sier Nilsen.

Konsekvensen av det kan være at de må stoppe noen i døra, en pris Nilsen mener man må betale for å ned smittetallene.

– Det vil jo skje, men det er jo igjen for å holde tallene nede. Det kan jo fortsatt være folk som har korona selv med vaksine, men jeg tror uansett at pass vil hjelpe, forteller han.

På spørsmål om meteren er han klar på at The note har vært nøye på alle regler hele veien, og vil legge til rette for en meters avstand i tiden framover.

LES OGSÅ: Ny smitterekord i Sandefjord – over 30 nye smittetilfeller

Tar det når det kommer

Lasse Eknes hos Nye dråper ønsker å ta en runde på koronapass når det eventuelt kommer eller ikke.

– Jeg ønsker ikke forskuttere noe, men vi har hatt det i tankene en stund at det kan skje, forteller han

(Saken fortsetter under bildet)

Han forteller at barens klientell som regel har en alder hvor det ikke er spesielt mye smitte. Men at meteren kan han noe si for den lille baren legger han ikke skjul på.

– Det gjør jo verden litt vanskeligere for oss igjen. Nå er det jo snakk om en anbefaling og ikke et krav.

– Gjennomsnittsalderen her er på 45, så jeg er ikke veldig bekymret for smitte, avslutter Eknes.