Gå til sidens hovedinnhold

Din personlige holdning, Ulrichsen, formidlet på lederplass i SB, bidrar til å produsere intoleranse og konflikt her i kommunen

Artikkelen er over 1 år gammel

Når Sandefjords Blad på lederplass velger å bruke sin posisjon til å mobbe vårt trossamfunn, så blir jeg som styreleder for BKM Sandefjord nødt til å stå opp for våre medlemmer.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke greit av våre medlemmer opplever mobbing fra både redaktør i SB, lærere eller andre, på bakgrunn av vår kristne tro.

I onsdagens lederartikkel i avisen går Ulrichsen langt utover hva en ansvarlig redaktør bør gjøre når han beskriver vårt trossamfunn med følgende ord: Diskriminering, ufin oppførsel, udemokratiske virkemidler, ekstremister og udemokratiske bevegelser.

Han fortsetter i en dommedagsprofetisk tone ved å dra lange linjer og skriver: «Historien har flere eksempler på samfunn som rakner innenfra». Mener du Ulrichsen at BCC ved sitt tradisjonelle syn på ekteskap og seksualitet truer det norske samfunn?

Vi har også barn og unge

Ifølge ham selv skriver han dette med en god intensjon, nemlig for å forvalte noe av det fineste og mest sårbare vi har: Barn og unge.

Les mer

En riktig avgjørelse

Kjære Ulrichsen. Vi som er kristne, har også barn og unge i våre menigheter. Du burde være klar over at din personlige holdning, formidlet på lederplass i SB, bidrar til å produsere intoleranse og konflikt her i kommunen.

Det som formidles gjennom SB, blir nok dessverre ofte tatt som faktaopplysninger av mange. Dette opplever våre ungdommer på skolene i Sandefjord. Jeg har selv hørt opptak hvor læreren på en skole bruker sin posisjon til å snakke ned vårt trossamfunn til hele klassen.

Gjør det vanskelig å være ungt BCC-medlem

Hennes påstander om dobbeltmoral og negativt menneskesyn har heldigvis ikke rot i virkeligheten, men de skaper et forvrengt virkelighetsbilde for medelevene til våre ungdommer. Dette gjør det igjen vanskelig å være ungt medlem av BCC. Det er merkelig at dette skjer på skoler hvor det er nulltoleranse for mobbing. Hadde dette vært et engangstilfelle, så hadde det ikke vært nødvendig å nevne, men det er dessverre ikke det.

Les mer

Skal vi heretter boikotte alt som er eid av kristne, jødiske og muslimske organisasjoner, som har holdninger vi ikke liker?

Burde ikke du, som ansvarlig redaktør i SB, bidra til å dempe polarisering av debatten, og hjelpe dine lesere til å se nyansene, og om mulig få til en saklig og konstruktiv diskusjon?

Bidrar til stigmatisering

Hvis du oppriktig mener at vår kristne tro er et samfunnsproblem som bør straffes i det offentlige rom, så tror jeg du trenger å oppdatere deg. Så langt har dine innlegg bidratt til stigmatisering og kategorisering av en minoritet troende i lokalsamfunnet.

Les mer

Brunstadstiftelsen bør selv bryte med menigheten

Vi har aldri ønsket å påtvinge andre mennesker vårt syn! Vi ønsker å lære opp våre barn og ungdommer til å respektere alle mennesker, uavhengig av tro, hudfarge, seksuell legning osv.

Det samme burde vi kunne forvente av ansvarlig redaktør i SB og av alle lærere i Sandefjord.

Heldigvis gjør de fleste lærere det, men opplevelser i den senere tid viser at flere bør gå i seg selv.

Kommentarer til denne saken