Selv om teststasjonen i kommunen nå er stengt, fortsetter kommunen å tilby koronavaksiner i Rosendals gate 19 på onsdager fremover.

Nye tall fra FHI viser at vi er på vei inn i en sommerbølge med økt smitte, dette gjør at det kan bli aktuelt å vaksinere de med høyest risiko tidligere enn antatt.

Senker anbefalt aldersgrense

Onsdag 6. juli og onsdag 20.juli holder vaksinesenteret i Sandefjord dørene stengt, ellers er det åpent som vanlig på onsdager fra kl. 08.30 - 15.00, opplyser kommunen på sine nettsider.

Det er ikke nødvendig å bestille time på forhånd, det er drop-in hele åpningstiden.

Det er særlig oppfriskningsdose til eldre og personer med høy risiko for alvorlig sykdom som nå blir gitt. 1. juli endres aldersgrensen på dem som blir anbefalt å ta ny oppfriskningsdose fra 80 til 75 år.

Vil vurdere behovet fremover

FHI vil fremover vurdere behovet for ny oppfriskningsdose for de under 65 år uten underliggende risikotilstander. Dette vil de gjøre når det foreligger mer informasjon om smitteutviklingen.

Videre skriver kommunen at dersom situasjonen tilsier det, kan det bli aktuelt å tilby ny dose i løpet av vinteren til de som tar oppfriskningsdose nå i sommer.