Gå til sidens hovedinnhold

Bilister må belage seg på omkjøring i Dølebakken

Artikkelen er over 4 år gammel

Fram til høsten vil Dølebakken preges av veiarbeid. Kommunen skal legge 600 meter med nye vann- og avløpsledninger.

Gravearbeidet startet i krysset Sandarveien-Sverstadveien onsdag denne uka. Det betyr at bilister som kommer fra sentrum enten må kjøre via Sandarveien eller Sverstadveien for å komme til Dølebakken.

Jobben i krysset like ved jernbaneovergangen tar en ukes tid. Deretter skal arbeiderne i vann- og avløpsetaten jobbe seg 600 meter oppover bakken, til de når Øvre Åsenvei. 

Den jobben vil vare lenger. Mest sannsynlig helt til høsten.

Gravearbeid

  • Kommunen skal grave i Dølebakken fram til høsten 2016.
  • Samme høst starter Statens vegvesen jobben med å legge tosidig fortau og sykkelfelt på østsiden av Dølebakken (fra jernbaneundergangen og til Frøyas vei). Veioverbygningen skal også fornyes. Denne jobben avsluttes høsten 2017.

LES OGSÅ: Her har det vært minst åtte ulykker på fem år

Graver i to etapper

– Vi skal hente ledningene nede ved krysset Sverstadveien-Dølebakken og fortsette å dra den oppover på nordgående side av veien, forteller Arianit Neziri, avdelingsingeniør ved kommunalteknisk planavdeling.

Etappe to fører ikke til helt stengt vei. Det er kun nordgående felt i Dølebakken som stenges for trafikk. Trafikken blir gjennomgående i sørgående løp.Kommunen har varslet naboer og nærliggende barnehager og skoler. I tillegg er det lagt ut informasjon om arbeidet på kommunens hjemmeside og Facebook-side. Gravearbeidet er også markert behørig med skilt i Peter Castbergs gate, Dølebakken, Sandarveien og Sverstadveien.

Skal oppgraderes mer

Kommunen gjennomfører oppgraderingsarbeidet nå for å komme i forkant av planene til Statens vegvesen om fortau, sykkelfelt og fornyet veioverbygning i Dølebakken. Denne jobben settes i gang til høsten. Da skal kommunen være ferdig med sitt arbeid.

– Det er en besparelse å gjøre denne jobben før veivesenet starter på den nye veien. Derfor er planen vår å klarlegge veien før de starter, sier Neziri.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.