Etter noen mørke og kalde måneder, tikker det sakte, men sikkert mot både lysere og varmere tider. Og om du går og venter på våren, så vil de kommende dagene by på nettopp vårvær.

For værvarselet for de kommende dagene viser strålende sol og flere varmegrader.

– De første dagene blir det pent vær. På dagtid blir det åtte-ni grader. Ja, det ser rett og slett ut til å bli noen veldig fine dager med pent vær og rolige vindforhold, sier vakthavende meteorolog, Ingrid Bentsen, til Sandefjords Blad.

Best temperatur ser det ut til å bli mandag og tirsdag. Da krabber altså temperaturen nesten opp mot ti varmegrader på formiddagen. Men når kvelden og natta kommer, kryper gradestokken under null igjen, hver dag også i tiden som kommer.

Det strålende været ser ut til å vare i hvert fall fram til og med torsdag. Foreløpig er det noe usikkert hvordan helgeværet blir.

– Det ser ut som om høytrykket svekkes noe mot helga, men det er litt usikkert hva som skjer. Det kan hende det blir litt nedbør, men neppe de store mengdene.

Onsdag er det 1. mars, og dermed er den første vårmåneden i gang. Meteorologen tror derfor vi snart kan vinke farvel til virkelig kalde dager hvor gradestokken kryper ned mot, og under, 10 kuldegrader.

– Jeg tror kanskje ikke at det blir så kaldt for Vestfolds del framover. Men det blir fortsatt minusgrader, og mot slutten av uka så blir også temperaturen på dagtid noe lavere enn nå i starten av uka. Ytterst på kysten kan det hende det enkelte dager holder seg over null grader hele døgnet, sier Bentsen.