Du har rett når det gjelder det som sto på halve sistesiden 8. mai. Der ble det kunngjort tid og sted for høytideligheter med taler og kransenedleggelser, og at disse skulle filmes og vises. Men den artikkelen kunne like gjerne vært en annonse for Sandefjord kommune. Du nevner Erlend Larsens kronikk 7. mai som relevant.

Den var en generell hyllest til motstandsfolk under krigen og veteraner fra militære norske oppdrag i utlandet. Men den var ikke knyttet til Sandefjord, og kunne stått på trykk hvor som helst i landet. Videre nevner du en kulturoversikt over hva som skulle skje 8. mai. Foruten punktvis å kunngjøre seks minnehøytideligheter, nevnte den spalten en kunstutstilling, en konsert og at man kunne leie egen kinosal.

Resten av spalten inneholdt arrangementer i kommende dager. På hvilken måte hadde den relevans til Sandefjord, bortsett fra å bekjentgjøre minnehøytidelighetene? Så til saken om tidsvitnet Maria Gabrielsen (86). Visst var den gripende og i høyeste grad relevant til krigen og fredsdagene. Men hvorfor sto den bare i nettutgaven? Da kunne den ikke leses av dem som bare har tilgang til papiravisen eller e-avisen. Og det er nettopp de sandefjordingene som har en sterkest tilhørighet til 2. verdenskrig og freden i 1945.

De samme leserne gikk da også glipp av Vibeke Bjerkaas’ artikkel om viktigheten av å bevare minnet om dagen, samt utvikling av dataspill basert på kampen om tungtvannet.

Det er leserne av papiravisen eller e-avisen som følte seg glemt og snytt 8. mai som har takket meg for innlegget 13. mai. Det er de leserne som opplevde krigen og fredsdagene.

De kan være etterkommere av motstandsfolk, krigsseilere, fanger, henrettede, husmødre som kjempet på familiens strevsomme hjemmefront. Det er sandefjordinger i den aldersklassen som fylte låven på Pukkestad 8. mai 2010 da vi holdt mimretreff og utstilling om krigen og fredsdagene. Da fortalte kvinner og menn som hadde vært tidsvitner til grusomhet og nød om sine opplevelser til en beveget forsamling. Også disse leserne må du forstå og ta hensyn til, redaktør. De forventer at en lokalavis skal gi dem lokalhistorisk stoff, særlig på en jubileumsminnedag som 8. mai i år. Du skriver jo selv i ditt tilsvar: «Det skjedde mye i Sandefjord som ettertiden ikke må glemme. Vi er ikke ferdige med denne viktige historien.»

Det gjenstår å se om du tar dette på alvor. Til slutt, hvis du er så opptatt av hvor viktig SBs digitale plattform er, hvorfor er ikke mitt og Cato Arveschougs innlegg vedr. 8. mai også lagt under seksjon Debatt på sb.no? Det og tidligere tilfeller av at ytringer er utelatt der, virker på meg som en noe tilfeldig seleksjon.