Digitaliseringen i samfunnet vil øke, og tjenestene vil øke. Den løpende utviklingen av Sandefjord Bredbånd har vist det, og det vil fortsette slik i svært mange år fremover. Å tro noe annet er en illusjon. Sandefjord Bredbånd vil stige i verdi. Et pent antall millioner i overskudd går også tilbake til kommunekassen hvert år, til glede for oss innbyggere. Likevel er det politikere som blir blendet av dagens verdi av selskapet. Peder Sunde fra Venstre vil selge nå, og bruke pengene på flomsikring og til dekning av andre kostnader som han mener kommer med klimaendringer.

Server ethvert behov

Sandefjord Bredbånd sikrer i dag ethvert behov for fiber-kapasitet til både private og næringsliv. I denne Corona-tiden har de kunnet serve ethvert behov. Dersom Sunde tror at en stor aktør vil ivareta behovet til Sandefjords innbyggere og næringsliv like effektivt som i dag, da har han neppe hatt kontakt med de store aktørene i et knipetak. Min erfaring i motsetning til hans, er heller at Sandefjord Bredbånd er en av flere vesentlige grunner til at næringsliv og nye innbyggere slår seg ned her. Høy kapasitet, stabil tilgjengelighet og topp service er merkevaren til Sandefjord Bredbånd.

Skaper verdier

Denne kulturen er hver dag med på å skape verdier for næringslivet og dessuten betjene privatpersoner raskt og effektivt. I dag er Sandefjord så heldige at vi har spisskompetanse tilgjengelig og hjelp i felten tett innpå oss. Vi har en ledelse og operative ansatte, som kjenner kundene på pulsen. Jeg grøsser litt ved tanken på hva et salg vil føre til. Desentralisert ledelse med liten kjennskap til Sandefjord og svekket service. Peder Sunde mener Sandefjord Bredbånd i dag er verdt ca. kr 900 mill. For bare noen få år tilbake var Venstre også i salgsmodus, og da var salgssummen ca. kr 4–500 mill.

Gir penger i felleskassa

Jeg har lyst til å presisere at Sandefjord Bredbånds salgsverdi bare vil øke, samt at selskapet løpende vil gi avkastning til vår egen kasse. Så i all anstendighet, la denne virksomheten i stadig forandring få fortsette å utvikle seg, og la oss beholde de ansattes kompetanse-arbeidsplasser her i Sandefjord og ikke på et fjernt kontor en annen plass i landet. Vi trenger Sandefjord Bredbånd i Sandefjord!