Kampen kan du se direkte her fra klokken 18.30!

SH-gutta har levert en meget god sesong til nå, og laget står bokført med sju triumfer på åtte kamper. Men det er likevel ikke godt nok til å toppe 1. divisjon. For det er det kveldens motstander, Viking TIF, som gjør.

Laget fra Bergen har feid all motstand av banen i høst og ligger to poeng foran SH før dagens batalje.

Trener Einar Veierød er ikke i tvil om hvor viktig kampen er.

Pøser inn mål

– Selv om det er mange kamper igjen av sesongen, så kjennes det vanskelig om vi havner fire poeng bak dem etter kveldens kamp, svarer han på spørsmål om kampen er en laget hans må vinne, og i hvert fall unngå tap, for å unngå å havne bakpå i kampen om direkte opprykk til Eliteserien.

For bergenserne har altså vært i det umulige hjørnet i høst. Og i tillegg til å få fra seier til seier, har Viking TIF vist fryktinngytende form foran mål. Hele 294 ganger har de scoret på åtte kamper. Det tilsvarer tett på 37 mål i snitt per kamp.

– Det er jo et lag som tydeligvis nekter å tape og som aller mest klarer seg igjennom kampene sine igjennom en imponerende målproduksjon. Til tross for at de slipper inn 31–32 mål, så vinner de likevel. Derfor er det viktig å ta poeng i kveld, fortsetter treneren.

Nøkkelordet fra treneren til sine spillere foran toppkampen har derfor vært at forsvarsspillet må sitte.

– Forsvar blir vårt viktigste angrepsvåpen i denne kampen. Vi må få de godt under 30 mål, da vil våre sjanser til å vinne øke. Vinner vi så får vi med oss en god ballast inn i de fire siste kampene før jul, sier SH-treneren.

– Bedre kvalitet

Veierød kan ellers melde om at spillere som Magnus Galabuzi og Mikkel Ertsås er tilbake i trening igjen etter skadeavbrekk. Også Espen Tokerud Røhmer nærmer seg comeback, og det gleder sjefen.

– Troppen blir skarpere for hver uke som går. Resultatet av det er skarpere konkurranse i laget og bedre kvalitet i hver treningsøkt, sier han.