Gå til sidens hovedinnhold

E18-avkjøringen har åpnet igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter planen skulle avkjøringen fra E18 nord ved Farriseidet være stengt til og med fredag denne uken. Avkjøringen har imidlertid allerede åpnet for trafikk.

(Østlands-Posten)

– Arbeidet har gått raskere enn antatt, og vi kunne åpne avkjøringen igjen alt onsdag ettermiddag, opplyser Knut Vedeld Hovde, kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen.

Avkjøringen til Larvik og Stavern på Farriseidet ble stengt fra mandag, fordi to store vannledninger som krysser avkjøringsrampen skulle legges om.

Avkjøringen nordfra på E18 ble i stedet henvist til Sky-krysset.

Nå er altså avkjøringen åpen for trafikk igjen.

Snart nytt system

Arbeidet med vannledningene er en del av ferdiggjøring rundt E18 ved Farriseidet, og 20. oktober skal nye Hammerdalen bru og de to store rundkjøringene i hver ende av brua være klar for trafikk.

– Vi er i rute, og gleder oss til å sette i gang trafikk på det nye trafikksystemet på Farriseidet. Men mye arbeid gjenstår, sa Grethe Bodholt, prosjektansvarlig hos Statens vegvesen, til ØP sist uke.

Les også: I høst åpner de nye veiene på Farriseidet – men noen stengninger må til først

Siden nye E18 og Farrisbrua ble tatt i bruk i fjor høst, har arbeidet konsentrert seg i første rekke om å gjøre ferdig tilknytningen til det øvrige veinettet i området, og i løpet av oktober skal mye være klart.

(artikkelen fortsetter under bildet)

– Rundkjøringene blir sentrale i veisystemet. På østsiden av brua skal både av- og påkjøringene fra og til E18 nord komme inn, og også forbindelsen fylkesvei 303, Storgata, fortalte Bodholt.

– På vestsiden av brua kommer av- og påkjøringen til E18 sør, fylkesvei 302, Brunlanesveien, og også nedkjøringen til Vassvik og til brua som leder trafikken over den nye brua over jernbanen og videre til Farriskilen. Vassvikveien vil ikke bli ferdigstilt til veiåpningen i oktober, fortalte hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

River viadukten

Viadukten på gamle E18 nedenfor Bøkeskogen er samtidig i ferd med å rives, og Dalheimveien fra Bøkeskogen og ned mot Farriskilen er nå stengt for trafikk.

Les også: Er tilskuer når viadukten han bygde blir revet – nå leder han bygging av ny bru på Farriseidet

Stengingen av Dalheimveien vil vare i cirka to og en halv uke, og Dalheimveien skal være åpen for ferdsel igjen senest torsdag 12. september.

I perioden henvises turgåere til å bruke stien over Utsikten dersom man skal mot Bjørndalen, Naturskolen, padleklubben eller Kattestranda. Må man kjøre bil, er muligheten å bruke Bjørndalsveien over fra Gopledalsveien mot Farriskilen. Bommene vil ifølge Statens vegvesen stå åpne i rivningsperioden.

Les også

Lager vei opp til Bergeløkka – blir ikke åpnet for bruk mot byen nå

Kommentarer til denne saken