(Østlands-Posten)

Det er to gatekjøkken som ligger ved Vassbotnbrua. Navnet er Vassbotn Grillene og nå vurderer eierne å selge.

– Nå har vi drevet som selvstendig næringsdrivende i mange år, og kona mi og jeg ønsker nå å se på mulighetene for å gjøre noe annet, sier Geir Hem, som sammen med nettopp kona, Merete Hem, eier og driver Vassbotn Grillene AS.

– Vi har ikke helt bestemt oss for hva vi vil drive med om vi får solgt, men det er altså ingen dramatikk i at vi nå vurderer å selge, understreker Hem.

Skiller seg ut

Vassbotn Grillene ble åpnet da den nye firefelts-E18-strekningen mellom Sky og Langangen sto klar. Veien ble høytidelig åpnet av Jens Stoltenberg i 2012 og de to rasteplassene ble av ØP omtalt som luksusrasteplasser.

Les også: Derfor er Larvikstunnelen så dyp

I annonsen skryter selger av at området er godt tilrettelagt for en pause for forbipasserende, både for barn og hundeeiere. Inne på gatekjøkkenet er det sitteplasser til ti personer, og eier skriver at det er snakk om komplett utstyrt gatekjøkken med gjennomgående topp moderne utstyr, inkludert eget kjøle- og fryserom på hver side av veien.

– Vi valgte utstyr fra øverste hylle da vi skulle åpne og ønsket å skille oss litt fra den typiske pølsebua, sier Geir Hem, og sier at gatekjøkkenet er i det øvre segmentet av gatekjøkken.

Forbipasserende får selvsagt kjøpt både pølser og hamburger, men også sunnere alternativer som bagetter, frukt og grønt.

– Ved overtakelse skal Statens vegvesen være med på å godkjenne nye eiere. Det er Statens vegvesen som eier plassen, og selv om de ikke har noen bestemte krav til hva slags type drift det skal være her så ønsker vi gjerne at konseptet vårt videreføres, sier Hem.

Les også: Nå selges Larviks eldste pizzarestaurant

Ønsker proff kjøper

At en eventuell kjøper er profesjonell er noe Hem understreker som svært viktig.

– Det kan være mange forhold som påvirker prisen, men vi ønsker en profesjonell kjøper. Det er en bransje som er vanskelig å få med banken på når det kommer til finansiering, men vi ønsker en kjøper som er villig til å betale for det vi har investert i stedet, sier Hem.

(Saken fortsetter under bildet)

Les også: Leier ut publokale og bygger om hovedbygget

Det er vanligvis åtte-ni ansatte ved Vassbotn Grillene i dag. I sommersesongen er det flere. Hem sier de ansatte er varslet om at det kan bli et salg, og hva som da vil skje med de ansatte er foreløpig uvisst.

– Vi håper selvsagt at en ny driver ønsker å ha de ansatte med videre, understreker Hem.

De to gatekjøkkenene selges samlet, men hvor raskt et salg vil gå unna er vanskelig å si.

– For oss er det viktigere å finne den rette kandidaten enn å få salget raskt unna, sier Hem.

Omsetningen ved Vassbotn Grillene AS har de siste årene vært på mellom fire og fem millioner kroner, med driftsresultat på omtrent 500.000 kroner.