Eiendomsskatt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Venstre og de andre regjeringspartiene har i den nye plattformen bestemt å redusere høyeste sats for eiendomsskatt fra fem til fire promille, fra 2021. Det er ikke lenge siden satsen var hele SJU promille.

Ikke overraskende har mange rødgrønne ordførere og politikere gått hardt ut og fortalt «hvor mange millioner kommunene taper» på reduksjonen.

Ja, da, det er riktig at kommunene nå får mindre eiendomsskatt.

Den POSITIVE siden er at når vi litt etter litt avvikler eiendomsskatten, får kommunene mulighet til å fokusere på et nytt skattegrunnlag gjennom mer dynamisk næringspolitikk som bidrar til flere bedrifter og arbeidsplasser. Og økt tilflytting av kvalifisert arbeidskraft.

Hvordan kan jeg si noe sånt? Jeg bor i Sandefjord. Jeg har åpne øyne. Jeg så gründerpartiet Venstre sammen med de andre partiene i regjering.

Kommunene bør ta en gjennomgang av egen drift og tjenestetilbud. Det er alltid muligheter for forbedringer i enhver organisasjon. Også i kommunal sektor.

Eiendomsskatten var aldri sosial. Bedrifter som hadde vanskelige perioder, måtte betale. Selv om det førte til konkurs og flere arbeidsledige. Pensjonister som hadde spart hele livet, måtte betale, selv om det tvang dem til å selge.

I kommunevalget til høsten blir det spennende å se om de rødgrønne vil skatte seg ut av vekst og velstand, ut av miljø og natur. Det er nemlig hva skatt på eiendom og driftskapital gjør.

I Venstre er vi for skatt etter evne. Vi vil ta hensyn til inntekt og betalingsevne. Altså, ingen ny eiendomsskatt i Sandefjord.

I Sandefjord har vi ikke eiendomsskatt. Vi har derimot et stort næringsliv og rom for enda flere gründere.

Jeg er glad for at Venstre sitter i regjering og har ei hånd på rattet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.