- Det er nå det gjelder, det er nå jeg skal vise hva jeg kan, sier Benedikte Solheim, elev ved Musikk, Dans og Drama på SVGS.

Denne uka er det eksamenskonserter for 40 elever ved SVGS. Hver elev skal holde en konsert på 20 minutter for publikum, mens sensor hører på. Benedikte forteller at hun har øvd  masse i tre år. Hun skal fremføre tre klassiske sanger, to rytmiske sanger og en musicalsang.

Da sb.no var innom mandag ettermidddag var det hektisk aktivitet i Flygelsalen og rundt i gangene på avdelingen. Vi merket at alvoret stiger innover, men de erfarne lærerne skaper en ro og trygghet.

- Det er lærere på et veldig høyt nivå, som gir mye av seg selv, mener Benedikte.

Hun sier at å ha slike folk bak seg betyr mye for henne.

Etter musikkoptredenen blir det muntlig utspørring. Deretter får eleven karakteren med en gang.

 

Konsertene vil bli holdt parallelt i Flygelsalen på SVGS, og i Bugården kirke. Er du glad i blåsere og sang er kirken stedet fra 9:00-17:30

- Vi  har kjørt dette konseptet i snart 20 år nå, og det har alltid vært stappfullle hus. Det er vi veldig glade for, sier Mona Skatteboe, som er fagutvikler ved SVGS.

Foresatte, venner og alle musikkinteresserte er hjertelig velkommen. Det er ikke hver dag man kan gå på gratiskonserter, og få muligheten til å høre på 200 musikkstykker, sier hun.

Elevene får ikke frie tøyler under eksamenskonserten. De må spille et solostykke, og det er viktig vise bredde og variasjon. Det er også viktig å vise evne til samspill.

Egil Lysebo, avdelingsleder ved MDD på SVGS sier at i år har de åtte blåsere, fire gitarister, to bassister, en pianist, fem trommeslagere og 22 sangere som skal opp til eksamen. Godt hjulpet av medelever og lærere som akkompagnerer, vil de framføre et repertoar på maks 20 minutter hver.