(Tønsbergs Blad)

«Kjører du elbil er du ganske grønn fra før av, så hvorfor ikke bli enda grønnere på Gjennestad hagesenter?», skriver Fortum Charge & Drive i en pressemelding.

Mandag åpnet de en ny ladestasjon på senteret ved Gamle E18 i Stokke.

«Der kan du la elbilen din blomstre igjen ved hjelp av en hurtiglader (50kW) med CCS og CHAdeMO, eller la den få noe saktere strømvekst via en mellomrask (22kW) ladestolpe med to uttak, slik at du kan bruke litt lenger tid til å lukte på blomstene i hagesenteret», skriver de i pressemeldingen.


– Å få på plass et ladested ved Gjennestad hagesenter er vi veldig fornøyde med, siden dette senterets miljøprofil står godt i stil med vår egen, sier markedssjef Elise Aalberg Thorvaldsen i Fortum Charge & Drive.

LES OGSÅ: Bjarne ble overrasket da han kjøpte elbil: – Ingen har fortalt at vi må ha dette (+)

Jobber for 0-utslippsløsninger

Gjennestad hagesenter er det største senteret i Hageland-kjeden og er veldig opptatt av klima og miljø. Senteret er driftet av Gjennestad Drift og fikk sertifiseringen Miljøfyrtårn i 2015.

– Vi er opptatt av klima- og miljø og jobber for 0-utslippsløsninger. Nå er vi 100 prosent klimanøytrale på oppvarming med vårt flisfyringsanlegg, og vi har Vestfolds største solcelle- og solfangeranlegg, uttaler daglig leder Geir Fossnes ved Gjennestad Drift.

LES OGSÅ: Her har de fått Vestfolds største solcelleanlegg (+)

Gjennestad Drift har også en egen flåte med elmopeder og elbiler.

LES OGSÅ: Her er TV-kjendisens fem beste tips for en fantastisk uteplass

Avgjørende med ladested

Det er avgjørende for senteret som helhet å ha et ladested for elbil, mener Fossnes.

– Vi mener fremtiden er elektrisk, samtidig som vi mener det er klimavennlig. Det gir oss også et konkurransefortrinn og vi regner i tillegg med å få flere kunder ved å ha dette ladestedet, sier han.