Gå til sidens hovedinnhold

Elisabeth (35) fikk en enorm respons på sin søken etter fotomodeller: – Det tok helt av

Artikkelen er over 1 år gammel

Over 1.000 hundeeiere vil at deres hund skal bli med i det store fotoprosjektet og boken «101 poteavtrykk – For hundens hengivenhet».

For abonnenter

Tidligere denne uken omtalte Sandefjords Blad fotoprosjektet til Elisabeth Figenschou Jølstad, der hun etterlyste hunder som hun ønsker å fotografere. Det var det tydeligvis mange som kunne tenke seg å bli med på.

Saken har lørdag fått over 1.100 kommentarer på Facebook-siden til Sandefjords Blad. Der kan du bla deg gjennom utrolig mange bilder av hunder, som eierne ønsket skulle bli med i prosjektet.

– Det har vært en vanvittig respons, og det er sjelden at vi får så mange kommentarer på et Facebook-innlegg, sier Lily Marcela Dam, frontsjef i Sandefjords Blad.

LES SAKEN HER: Elisabeth (35) søker hunder til sitt bokprosjekt

Svarer hundeeiere døgnet rundt

Hos fotografen har det også strømmet på med forespørsler i alle kanaler.

– Det tok helt av i alle kanaler. Dette er utrolig gøy. Jeg har ikke gjort noe annet enn å besvare forespørsler på mail, Instagram, Facebook og på telefon siden onsdag kveld. I natt var jeg våken til klokken halv tre for å prøve å gi alle et svar, men det tar tid, og døgnet har bare 24 timer, sier Figenschou.

Det er ikke bare Sandefjords Blads lesere som har fått med seg saken om fotografen og hennes prosjekt. Hun har også blitt intervjuet av NRK Vestfold, som hadde plukket opp saken og ville ha en prat om hundene.

Her kan du se noen av bildene som er lastet opp på sb.no, resten kan du se her:

Bildeserie

Se noen av hundene som vil bli med i prosjektet

Må ha med Tore Bernhard i prosjektet

Figenschou hadde håpet på å få samlet og fotografert de 101 hunder i løpet av et års tid. Nå ser det ut til at prosjektet kan ferdigstilles på kortere tid.

– Nå har jeg mer enn nok modeller til prosjektet. Jeg sluttet å telle etter 250 henvendelser. Det er mulig jeg må finne på et oppfølgingsprosjekt for å få med enda flere hunder enn det jeg planla i bokprosjektet, sier hun.

Planen hennes var i utganspunktet at dette skulle være et prosjekt med hunder i Vestfold og Telemark, men denne responsen synes fotografen var så hyggelig, at hun åpner for at det ikke skal være noen begrensning på hvor hunden bor.

– Jeg fikk en henvendelse fra én som som bor på Vestlandet. Hun synes dette var prosjektet var kjempebra, så hun skulle gjerne ta seg en «roadtrip» til Sandefjord for å få fotografert hunden sin, forteller fotografen, og fortsetter:

– Nå har jeg så mange fine hunder og så mange bra navn. Én som jeg bare må ha med, er hunden Tore Bernhard, det er jo bare råkult, sier hun og ler.

Kommentarer til denne saken