Gå til sidens hovedinnhold

En hyllest til alle ansatte i byens barnehager

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er en yrkesgruppe jeg virkelig har fått en stor respekt for den siste tiden. Det er tid for å hylle alle ansatte i byens barnehager, som hver dag gjør sitt ytterste for å passe på våre minste i denne krevende tiden.

Det muterte viruset preger smittesituasjonen i landet, og det viser seg at denne varianten spres lettere blant små barn enn tidligere. Utdanningsnytt meldte tidligere denne måneden at barnehageansatte er den mest utsatte yrkesgruppen i Oslo når det kommer til koronasmitte. På landsbasis ligger også denne samfunnskritiske yrkesgruppen høyt på lista.

Der mange andre yrkesgrupper kan redusere antall nærkontakter til det minimale med sine hjemmekontor og tiltaksplaner, er hverdagen en helt annen i barnehagen. Det kan komme både tiltak og veiledninger om avstand og hygiene, men til syvende har man å gjøre med små samfunnsborgere under opplæring. Det er noe naturstridig med barn og 1-meters regelen. De trenger en klem og en hånd å holde i, spesielt i denne tiden.

Vi har en datter som er så heldig å oppleve denne nærheten og omsorgen fra de ansatte i Modalen barnehage. Så takk til dere som bretter opp ermene hver dag og utvider universet til datteren vår. Takk til alle dere som ikke kan skjule dere bak følelsesløse munnbind, men igjennom lek og læring gjør sitt ytterste for at ikke barna våre ikke skal bli merket av denne nasjonale traumen.

Sykepleiere har med rette blitt løftet fram som en samfunnskritisk yrkesgruppe som ikke bare fortjener applaus, men også bedre lønn. Jeg mener det også gjelder barnehageansatte.

Til dere som organiserer vaksinekøen ber jeg om å flytte nettopp denne utsatte yrkesgruppen et par plasser fram i køen. Og til alle oss småbarnsforeldre som tar på oss munnbindet ved henting og levering: det kan hjelpe mye med en takk og en tommel opp.

Einar Amlie, tobarnsfar

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.