Et nytt liv for Florence Grace av Tracy Rees, oversatt av Linda Marie Vikaune, Cappelen Damm, 2020

Morløse Florrie vokser opp i Cornwall hos faren sin og bestemoren Nan. Hun elsker naturen og friheten hun har, men i 1850, når hun fyller femten, får hun plutselig vite at moren kom fra en velstående familie i London. Når faren hennes dør blir Florrie budsendt av patriarken i familien, Hawker Grace. Den vanskelige prosessen med å forvandle henne til den fine damen Florence Grace starter. Samtidig føler hun en sterk tiltrekning til familiens sorte får, Turlington. En klok, overraskende og fengende historisk roman.

Timeglasset av Tracy Rees, oversatt av Guri Foss, Cappelen Damm, 2020

I 1950 tilbrakte 10 år gamle Chloe for første gang sommerferien hos sin tante Susan i badebyen Tenby i Wales. Her møtte hun bestevennen sin, den to år yngre gutten Llew, men dramatiske hendelser førte Chloe og Llew fra hverandre. I 2014 møter vi Nora som føler en sterk dragning mot idyllen i Tenby. Hennes hektiske hverdag som kontorsjef på et universitet i London har ført til et psykisk sammenbrudd. Mot all sunn fornuft forlater hun samboeren gjennom mange år og sier opp jobben sin. Dette er en vakker bok om familiebånd, tilhørighet og ekte kjærlighet.

Alt jeg ønsket meg av Lucy Dillon, oversatt av Bente Rannveig Hansen, Caappelen Damm, 2020

Nancy på fire er en glad og snakkesalig jente, men når foreldrene flytter fra hverandre blir den lille piken taus. Faren flytter langt vekk og Caitlin og Patrick prøver å finne en måte så barna fortsatt får sett ham. Patricks søster Eva, som nylig har blitt enke i ung alder, blir løsningen. Hun bor alene med sine to hunder i et stort og flott hus. Når barna Nancy og Joel skal bo hos henne i helgene, blir hennes rolige tilværelse totalt forandret. Klarer hun å nå inn til den traumatiserte Nancy? En nydelig og klok roman.