For å bidra til økt bevissthet om viktigheten av «til enhver tid, ha full kontroll over sin hund», vil jeg dele vår triste og skremmende opplevelse.

Vår livsglade familiehund, pomeranian Sigurd på 8 år ble angrepet i skogen (i bånd) som «lyn fra klar himmel», av en stor hund for 2 uker siden. Angrepet ga flere kraftige bitt, og livet stod ikke til å redde hos veterinær. Hele storfamilien er i sjokk og sorg over å ha mistet et kjært familiemedlem. Ett sånt stort og uforberedt aggressivt angrep fra en stor hund har gitt meg uro i kroppen som tapper energi.

Sigurd var en kjærlig og god hund som ga oss mye livsglede. Han var også sosial, omgjengelig og trivdes godt i alle lag. Vi tok ham med på turer og besøk hvor vi enn reiste. Sigurd hadde mange gode hundevenner og turgåere, på våre daglig turer i vårt flotte nærområde.

Han levde et fredelig og godt hundeliv. Vi var veldig mange som var kjempeglad i han, både små og store. Savnet er stort etter den «gode Sigurdgutten vår».

Vi har mange gode minner fra Sigurd, både inne i huset og ute i naturen. I hverdagen var han rundt oss hele tiden, var nysgjerrig og deltok på sin fine måte når ting skulle gjøres. Han hadde sine faste plasser for kos og hvile, disse er nå tomme. Og ofte var det armkroken som ble valgt.

Jeg kjenner skogen godt og har alltid opplevd trygghet der. Nå er jeg mer var for lyder og bevegelser. Jeg trives ikke lenger i mørket i skogen. Tidligere var mørket og skogen fint å oppleve sammen med Sigurd. Dersom det nå kommer en hund løpende, merker jeg puls og utrygghet. Jeg opplevde aldri denne uroen for andre hunder tidligere. Jeg trenger tid på å bearbeide dette sjokket med vonde opplevelser og savn.

Vi har heldigvis et strengt lovverk i Norge for hundehold, og alle skal ha «full kontroll» over sin hunder. Dette er veldig viktig for å skape trygghet for både barn, unge, voksne og for andre hunder. Det er mange som har dårlig erfaring med hunder og trenger ekstra trygghet for å unngå «møte med hund», når de er i naturen. Vi har anmeldt denne skremmende opplevelsen til politiet.

For å bearbeide sorgen og tapet over Sigurd gir vi i storfamilien utrykk for følelser, tanker og deler gode minner fra en fantastisk sosial og god hund. Han kommer aldri tilbake til oss. Vi har ham i våre hjerter og tar hans gode kvaliteter videre med oss i livet. Disse var kjærlighet, glede, hengivenhet, klokskap, tillit og masse nærvær.

Ta spesielt vare på deres flokk i vår krevende tid. Naturen er et veldig godt sted for rekreasjon og for å skape overskudd i livet. Naturen skal være trygg for oss alle.

På vegne av hele storfamilien.