Gå til sidens hovedinnhold

En spennende historisk bok for barn

Tale Bergan ved Sandefjordbibliotekene anbefaler tre spennende bøker for barn på mellomtrinnet.

Over grensen, Maja Lunde, Gyldendal 2012

I år kom filmen Flukten over grensen, som er basert på boka Over grensen av Maja Lunde. Både bok og film er en nervepirrende fortelling om barn på flukt under 2. verdenskrig. Søsknene Otto og Gerda oppdager at foreldrene ulovlig hjelper jødiske barn over grensen til Sverige. Da foreldrene blir arrestert må Otto og Gyda hjelpe Sarah og Daniel på egen hånd. Det blir en spennende flukt fra soldater og politi for de fire barna. Dette er en god bok om barn under krig, og vår egen nære krigshistorie. Perfekt fra 8 år. Boka kan leses selv, eller brukes som høytlesningsbok.

Zombiefeber, Kristina Ohlsson, oversetter: Elisabeth Bjørnson, Aschehoug 2018

Første bok i en spennende grøsserserie. I den lille byen Eldsala dukker det opp en mystisk fremmed, og snart begynner ting å skje. Folk blir syke, de får feber og helt røde øyne, og andre begynner å forsvinne. Herbert og Sally må finne ut hva som skjer for å redde de som har blitt syke, og ikke minst må de overleve selv når de syke begynner å gå til angrep. Historien om Herbert og Sally fortsetter i Varulvens hemmelighet og Mumiens gåte. Dette er lettleste grøsserbøker med gode mysterier. Passer fra cirka 9 år.

Dette var pakten vår, Ryan Andrews, oversetter: Hilde Stubhaug, Gyldendal 2019

Dette var pakten vår er en eventyrlig tegneserie om vennskap, mot og stjernejakt. Hver høst samler alle i byen seg for å sende papirlykter nedover elva, myten sier at når lyktene forsvinner ut av syne stiger de opp av vannet og blir til stjerner. En vennegjeng bestemmer seg for at i år skal de sykle langs elven og finne ut hva som egentlig skjer. Alle inngår en pakt: Ingen vender nesa hjemover. Ingen ser seg tilbake. Men hvem bryter pakten når eventyret begynner? Og hva gjør man egentlig når man har syklet seg vill og en bjørn på fisketur mener at han vet veien hjem? Flott eventyr med nydelige tegninger, passer fra 8 år.

Flere bokanbefalinger for både voksne og barn HER.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.