Enola Holmes: 1. Dobbel forsvinning av Serena Blasco, oversatt av Arvid Skancke-Knutsen, Egmont 2021

En spennende tegneserie om Enola, lillesøstera til den berømte detektiven Sherlock Holmes. Hun bor i et forfallent herskapshus med moren sin. Men på 14 årsdagen hennes forsvinner den eksentriske moren, og etterlater seg to bøker om hemmelige beskjeder og blomsterspråk. Greier Enola å tyde beskjedene? Enolas brødre vil sende henne på kostskole, men hun vil heller lete etter moren, og rømmer til London. Der havner hun i skumle slumområder og blir viklet inn i en kidnappingsgåte. Denne historien bygger på en roman som også finnes i filmversjon. Boka passer for barn fra 9 til 12 år.

Det mørke hjertet av Bjørn Ousland, Ena. Vigmostad & Bjørke 2021

En spennende og flott tegneserieroman med mange eventyringredienser. To barn har gått seg vill i skogen, og ravnen og ulven forteller dem historien om «Det store mørket». Askhild, datter av slottsgartneren, gifter seg med prinsen. Men i bryllupet dukker Nattheksa opp, og gir prinsen en mystisk gave; et mørkt hjerte som ødelegger både prinsen og landet. Askhild orker ikke mer og rømmer til skogs. Men hvordan skal hun redde prinsen og landet? Hun legger ut på en farefull reise for å finne heksa og få svar på alle sine spørsmål. Denne boka er for barn på småskoletrinnet.

To små riddere av Bjørn F. Rørvik, Cappelen Damm 2021

En morsom billedbok om to små riddere som får i oppdrag av kongen å finne prinsessa som er blitt borte. Det har de ikke lyst til. De er redd for drager, ikke interessert i prinsesser eller jenter, og vil helst pynte seg med fine sko og blanke sverd. Men kongen sender sms med fangehull-emojier, og da blir de redde, og drar til dragens hule. Der er det full fest med høy musikk, og dragen spyr ut røyk foran scenen. Hvordan skal de få prinsessa med grønn sminke og ny tøff kjole med seg hjem fra festen? Boka er skrevet for barn fra 3 til 9 år.