Gå til sidens hovedinnhold

En sterk og vakker debutroman

Det er Nina Andrea Okun ved Sandefjord bibliotek som har skrevet disse bokomtalene.

Alice Harts fortapte blomster, Holly Ringland, oversatt av Torodd Lien, Armada, 2019

En sterk australsk debutroman. Alice Hart vokser opp med en voldelig far og en kjærlig – men kuet – mor som elsker blomster. Når Alice mister hele sin verden i en brann, ender hun opp hos bestemor June, som eier en blomsterfarm. Sterkt traumatisert lærer Alice å uttrykke seg ved hjelp av blomsterspråket. Når alt omsider ser ut til å gå bra for Alice, blir hun utsatt for et stort svik. Hennes liv endres nok en gang. Alice møter nye utfordringer, og det er flere omveltende overraskelser i vente. En vakker, rystende og meningsfull fortelling med fine blomsterillustrasjoner.

Nå og tilbake, Santa Montefiore, oversatt av Eva Ulven, Bastion, 2020

Daisy vender hjem fra Italia etter et opprivende brudd med samboeren gjennom mange år. Hun flytter inn hos foreldrene sine i en liten engelsk landsby ved kysten. Her gjenoppdager hun lidenskapen for å male. Hun treffer den kjekke Taran som viser stor interesse for henne. Daisy blir etter hvert oppmerksom på at noe er annerledes med den omsorgsfulle moren hennes. Marigold har i mange år tatt vare på alle i familien samtidig som hun har hatt ansvar for den lokale landhandelen. Nå opplever hun til sin fortvilelse at hun stadig oftere glemmer viktige avtaler, hun får stadig flere hull i hukommelsen. En nydelig og tankevekkende roman.

Silkehandlerens datter, Dinah Jefferies, oversatt av Bente Klinge, Vigmostad Bjørke, 2017

En fengslende bok om søsterrivalisering og mørke hemmeligheter. I 1952 er Indokina under fransk styre og det syder av militant opprør i Hanoi. Nicole er datter av en rik silkehandler. Han velger å la den dominerende søsteren hennes, Sylvie, ta over styringen av familiebedriften. Nicole får ansvar for en nedlagt silkebutikk. Hun jobber iherdig for å fikse den opp, når hun blir involvert med en vietnamesisk soldat, Trân. Hun følger med ham til fronten, selv om det egentlig er den russisk-amerikanske agenten Mark hun er forelsket i. Men hvem kan hun stole på? Konflikter og intriger, mord og romantikk. En flott kombo!

LES OGSÅ: Boktips:– Leseren utsettes for mye ubehag, men samtidig klarer jeg ikke å legge boka fra meg

Les flere boktips

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.