Gå til sidens hovedinnhold

En takk skal Sandefjords Blad ha

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

som tok opp saken, selv om borettslaget vårt ga seg i ekstraordinær generalforsamling mot seks stemmer som ville gå videre med saken, og utbyggeren vår sitter igjen med et kjempeoverskudd, atten millioner uttalte de selv i intervju med avisen. Mens borettslaget fikk en liten erstatning som plaster på såret.

For utbyggeren er nok dette en liten sak, siden de er vant med rettslige tvister, mens våre medbeboere er eldre og litt engstelige.

Jeg tenker tilbake og husker da vi for fire år siden begynte å skrive leserbrev for å få rettet avisens oppmerksomhet på utbyggerens lureri.

Det hele startet da vi satt på kontoret til eiendomsmegleren og lyttet henført til utbyggerens representant som la ut om hvor moderne vår leilighet skulle bli. Hele borettslaget skulle varmes opp ved hjelp av energibrønner som skulle bores dypt ned i grunnen. Dette skulle bli svært miljøvennlig og en spesielt prisgunstig oppvarming. Og vi fikk gode følelser og skrev under på kontrakten.

Noen måneder etter innflyttingen var det noen som spurte om hvor det ble boret, og vi ble nysgjerrige og benyttet anledningen til å spørre da representanten for utbyggeren var innom for å selge en av de to siste leilighetene. Men han bare smilte og sa noe som vi ikke forsto, så vi tok dette opp med et par andre beboere og skjønte etter hvert at brønnboringen bare hadde vært et lokkemiddel for å få oss til å skrive under på kjøpekontrakten.

Da det gikk opp for oss at vi hadde blitt grundig lurt, begynte vi å skrive leserbrev til lokalavisen vår i håp om at avisen ville forstå at de hadde en god sak som de kunne fylle sidene med. En av journalistene mente at avisen ikke ville ta dette signalet, for som han sa, avisen tjener jo mye mer på vår motparts annonsering enn på vår sak. Men til slutt var det allikevel en journalist som responderte.

Vi hadde da vårt vinteropphold i Playa del Inglés på Gran Canaria, men avisens mann sa at vi kunne kontakte ham når vi kom hjem, et råd vi fulgte. Og dermed var saken i gang i avisen. Borettslagets styre kunne ikke lenger se bort fra at vi alle hadde blitt lurt, og dermed var vi alle sammen i borettslaget i samme båt.

https://www.sb.no/nyheter/bolig/mo-terrasse/da-inger-johanne-og-terje-flyttet-inn-i-den-nye-leiligheten-var-ikke-alt-som-i-prospektet/s/5-73-692282

https://www.sb.no/gjorde-om-pa-oppvarmingssystemet-i-siste-liten-uten-a-informere-kjoperne-na-tar-borettslaget-saken-til-retten-vi-finner-oss-ikke-i-det/s/5-73-1154118

https://www.sb.no/borettslaget-og-inter-eiendom-kom-ikke-i-mal-i-rettsmeklingen-nytt-forsok-i-november/s/5-73-1181308

https://www.sb.no/enige-for-ny-rettsmekling-borettslaget-pa-mo-far-600-000-kroner-i-erstatning/s/5-73-1231672

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.