Courtney Crumrin The Night Things av Ted Naifeh, Oni Press Inc., 2012

Courtney er med på flyttelasset når hennes pengegriske foreldre blir invitert til å bo hos den rike og beryktede onkel Aloysius Crumrin. For en gretten og introvert jente som Courtney, er det ikke lett å passe inn på skolen. Men hun har viktigere ting å bekymre seg for. De er nemlig ikke alene i onkelens store, mørke hus. Det er noe som lurer i skyggene. Dette er første bok i tegneserien om Courtney Crumrin. Serien har en mørk og mystisk atmosfære, og anbefales for dem som liker historier om det overnaturlige.

Critical Role, Vox Machina Origins av Matthew Mercer, Matthew Colville, illustrert av Olivia Samson og Chris Northrop, Dark Horse Books, 2019

Den lille handelsbyen Stilben er rammet av en forbannelse som tar livet av alle nyfødte. Det er i alle fall det ryktene sier. Seks tilfeldige og umake helter barker sammen i håp om å løse mysteriet. De finner snart ut at det er noe helt annet enn en forbannelse som er årsaken til de mange dødsfallene. Vox Machina er en tegneserie laget med direkte inspirasjon fra Fantasy rollespill. Serien er flott tegnet og byr på både sjarmerende humor og actionfylt spenning.

Nimona av Noelle Stevenson, Harper Collins, 2015

Den overentusiastiske hamskifteren Nimona står en dag på døren til superskurken Ballister Blackheart, og insisterer på å være medhjelperen hans. Nimona lærer snart at Ballister ikke er så ond som ryktet hans tilsier. Faktisk er han ganske snill og opptatt av moral til en superskurk å være. Samtidig viser det seg at heltene i fortellingen ikke bare har gode hensikter. Sammen legger Ballister og Nimona en plan for å avsløre sannheten. Dette er en varm, sjarmerende og morsom tegneserie hvor grensen mellom det gode og det onde utfordres.