Gå til sidens hovedinnhold

Er det et arbeidsmiljø eller en krigssone?

«Jeg ville tatt tyren ved hornene og gnagd henne i stykker.» Setningen utfordrer fantasien på mange slags vis.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Først og fremst ved at den er skrevet ned i en mail fra kommunalsjef Simen Seeberg til daværende fungerende rådmann Stein Rismyhr i 2017, og at den skal gi råd om hvordan en annen ansatt bør behandles.

Simen Seeberg tilhørte da en midlertidig ledertrio sammen med Rismyhr og Lars Petter Kjær, fordi daværende rådmann Gudrun Grindaker var sykemeldt. Situasjonen var tilspisset og svært krevende.

Rismyhr hadde forhørt seg med Seeberg i en pågående diskusjon om hvorvidt daværende kommuneadvokat Miriam Schei fortjente lønnsøkning.

LES MER OM SAKEN HER: Kommunalsjefen til rådmannen om Miriam Schei i 2017: «Jeg ville tatt tyren ved hornene og gnagd henne i stykker».

I stedet for gode råd og innspill fikk Rismyhr en mail som inneholder svært sterke og grove formuleringer. Saken er aktuell fordi Miriam Schei nå er i rettsmekling med Sandefjord kommune.

Lykkes ikke meklingen, vil konflikten ende med rettssak. Selv ønsker ikke Seeberg å uttale seg til Sandefjords Blad om mailen.

Han sier derimot at han ser fram til å forklare seg om e-posten og konteksten den inngår i, dersom han blir innkalt som vitne. Han bør nok forklare seg nærmere om språkbruken også om det ikke skulle bli rettssak.

For saken har vakt sterke reaksjoner hos våre lesere, naturlig nok. De fleste må forholde seg til både et arbeidsmiljø og en ledelse store deler av livet.

LES OGSÅ: – Ordlyden i e-posten representerer ikke en form jeg ville ha brukt

Det siste noen ønsker seg, er å jobbe et sted der konteksten er slik at en leder med stort personalansvar mener det er riktig å sende denne typen formuleringer om en ansatt til en annen leder. Det minner mer om en krigssone enn et arbeidsmiljø.

Et spørsmål som mange nok sitter igjen med nå, er om det finnes andre slike kontekster der kommunalsjef Simen Seeberg mener det er greit å formulere seg slik om ansatte?

Vi får da inderlig ikke håpe det.

Kommentarer til denne saken