– Den bør jo synes på en scene, sier Dag, som førstkommende lørdag er med på å arrangere en happening med Jostein Gaarder, Henning Kraggerud og Christian Ihle Hadland i bankettsalen på Scandic Park Sandefjord – lørdag 18. mars.

– Utferdstrangen har alltid vært veldig stor i Sandefjord og vi tror at det finnes en gedigen globus der ute som noen kan låne oss. Vi håper det kommer inn mange gode eksemplarer fra de som har hatt kloden som sin arbeidsplass, sier Dag.

Nå er det snart vårjevndøgn. Det er da jordens akse står vinkelrett mot solen og dag og natt er like lange over hele kloden. Slike mysterier blir det godt samarbeid av:

Kan bli magisk

– Fiolinist og komponist Henning Kraggerud tok kontakt med forfatter Jostein Gaarder. Han håpet å få Gaarder med på å skape noe sammen med ham rundt de 24 dur- og molltoneartene. Tonearter som hver for seg tillegges en magisk innvirkning på komposisjonen, musikere og publikum, mener Dag.

Gaarder var med på notene. Han introduserte de 24 tidssonene og døgnets timer som kompanjonger til toneartene. De fant ut at man kunne navigere toneartene i kvintsirkelen og reise østover en time for hver toneart og tidssone, fra sted til sted, der alt skulle skje samtidig nettopp på den dagen hvor natt og dag er like lange over hele verden, sier han.

Jostein Gaarder leser egne fortellinger

Er du interessert i å høre den kjente forfatteren Jostein Gaarder så vil han lese et utvalg av sine egne fortellinger om hva som foregår på forskjellige steder på vår klode, mens jorden dreier rundt i de 24 timene i det døgnet dette inntreffer.

Publikum har mye å glede seg til:

Henning Kraggerud framfører et utvalg av sine beste komposisjoner som samsvarer med stedene der Gaarders historier finner sted. Christian Ihle Hadland akkompagnerer på klaver samtidig som Kjersti Eliassens akvareller fra de forskjellige stedene vises på storskjerm.