Gå til sidens hovedinnhold

Er det smart å legge promenadegata i skyggenes dal med en fem etasjes kunnskapspark på Tivolitomta?

Kommunedirektøren har fremmet sine drømmer om en utvikling av Tivolitomta. I disse drømmene kommer det frem at han i Trinn 1 av utviklingen, ønsker seg en 15.000 kvadratmeter stor bygning i fem etasjer. Senere utviklingstrinn vil innbefatte en bygningsmasse på totalt inntil 35.000 kvadratmeter

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter hva jeg forstår av presentasjonen så vil «direktøren» legge de høyeste delene av sitt signalbygg mot «Vår alles nye og kjære promenadegate». Bjørn, nå har du tatt for mye Møllers tran, eller?

Og: Er det jeg som har misforstått teksten på side 4 og 5 i SB den 13. oktober? Hvorfor? Jo, Bjørn vil ha sitt hovedfokus på aldersgruppen 7 til 40 år i sine utviklingsplaner! Det er helt supert, men …

I dag: Badet i sol, lys og luft …

Vi har nettopp fått gjennomført en fantastisk oppgradering av Thor Dahls gate. Attpåtil på dugnad. «Den nye promenadegata i sentrum.» Den ligger der nå – badet i sol, lys og luft – fra både øst, syd og vest – og til stor glede for hele Sandefjords befolkning. Ikke minst for dem mellom 7 og 40 år. Det vil si for barn, unge og deres foreldre.

Les også

I 2026 vil Bjørn åpne trinn én i kunnskapsparken på Tivolitomta

Til glede for mange

Promenadegata har i høyeste grad blitt til glede – året rundt, for både små og store. Om sommeren er det et yrende liv på den flotte lekeplassen, hvor foreldrene kan sitte i sola, og slappe av med noe vått eller tørt. Eller, kanskje med et par omganger bordtennis.

På høst/vinter og vår er den kunstfrosne isflata blitt til et yrende eldorado, for barn i allealdersgrupper. Helt fra 3 til 70 år – eller mer. I tillegg ligger oasen Kurbadet og Kurbadparken rett øst for Tivolitomta.

Les også

Palmer, sand, deilig musikk og fargerike drinker – Nei, du er ikke i Spania, du er i Sandefjord

Mitt anliggende er: Ikke legg alle disse nye fantastiske aktivitets- og fritidstilbudene i «skyggenes dal.»

Kan bli et kaldt og skyggefullt gufs

For ved å «smelle opp» et fem etasjes såkalt signalbygg i nærheten av vår nye promenadegate vil gata med dens omgivelser kunne bli omdannet fra sol, varme og lys til «et kaldt og skyggefullt gufs», spesielt på ettermiddags- og kveldstid.

Sola dukker som kjent fortsatt opp i øst, og går ned i vest.

Her må du Bjørn, du Bjørn Ole, og alle andre tenke – minst to ganger – FØR og HVOR dere stikker spaden i jorda, og ødelegger den idyll som allerede er skapt. For all fremtid.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.