9 av 10 har åpnet skattemeldingen og 1,9 millioner har allerede levert den, melder Skatteetaten i en pressemelding tirsdag. Mange som har levert den nye skattemeldingen har mottatt skatteoppgjøret og fått utbetalt skatt til gode.

– Det er viktig å sjekke mer enn bare om du har foreløpig skatt til gode eller skatt å betale. Er det noe du selv må fylle inn, som ekstra inntekter, eiendom eller annen formue du har i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

LES OGSÅ: Da Lotte stengte dørene på grunn av koronaviruset fikk Steinar en unik mulighet

Én av tre med skatt til gode har fått penger allerede

Leverer du den nye skattemeldingen før 30. april, kan du få utbetalt skattepenger du har til gode tidligere enn før. Mange får skatteoppgjøret et par uker etter at de leverer skattemeldingen. Nesten 900.000 personer har allerede fått skatteoppgjøret sitt og det er utbetalt 9,3 milliarder kroner i skatt til gode.

– Med visse forbehold kan du få skatteoppgjøret tidligere hvis du leverer den nye skattemeldingen. Av alle de som får skattemeldingen digitalt, har 35 prosent av de med skatt til gode fått pengene på konto allerede før leveringsfristen er utløpt, sier Gjengedal.

– Du trenger ikke å levere skattemeldingen så lenge du har sjekket at alt er tatt med og at alle opplysningene er korrekte, men da kan du ikke regne med å få skattepengene før tidligst 22. juni, understreker Gjengedal.

Nyttige verktøy

Alt om skattemeldingen: skatteetaten.no/skattemelding

Kilde: Skatteetaten

Mange får skatteoppgjøret mellom juni og oktober

Velger du å bruke leveringsfritak, eller hvis du leverer skattemeldingen etter 30. april, kommer skatteoppgjøret enten 22. juni, eller mellom 12. august og 21. oktober. Det samme gjelder alle som får beregnet restskatt. Leverer du skattemeldingen på papir, får du skatteoppgjøret tidligst 12. august.

– Din viktigste oppgave er å kontrollere at opplysningene er fullstendige og korrekte. Du er selv ansvarlig for at skattemeldingen er riktig, det gjelder også hvis du benytter deg av leveringsfritak, sier Gjengedal.

Utsatt leveringsfrist for næringsdrivende

Har du fått skattemelding for næringsdrivende, må du levere skattemeldingen. Den må leveres elektronisk. Fristen er i år forlenget fra 31. mai til 31. august.