Gå til sidens hovedinnhold

Er Stokke Bygg AS Medbyggere?

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ulmer i håndverksbransjen i Vestfold etter at vi leste en artikkel i lokalavisene i slutten av november om Stokke Bygg AS som ble tatt og dømt for å ha utført svarte tjenester.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Overskriften var: «Næringsforeningen i kampanje mot svart arbeid, SNF-medlem bøtelagt ...»
Kampanjen det refereres til i artikkelen er prosjektet Medbyggerne.

Det er bra at kjøpere og selgere av svarte tjenester blir tatt – dette er noe mange av oss er enig i.
Det er derfor har vi engasjert oss i prosjektet Medbyggerne, et prosjekt som vi er meget stolte av! Som mange sikkert vet er dette et samarbeidsprosjekt mellom mange parter: Fylkesmannen, fylkeskommunen, kommunene, Skatteetaten, Arbeidstilsynet, politiet, KS, NHO, LO og mange bedrifter innen byggebransjen i Vestfold.

Men er Stokke Bygg AS en bedrift som kan kalle seg en Medbyggerbedrift? Og er Sandefjord Næringsforening en av partene i Medbyggerne?

La oss utrede dette nærmere!

1. Stokke Bygg AS er ikke medlem i en forening eller et laug som er engasjert i Medbyggerne. Dette vises for eksempel på at ingen av bilene til Stokke Bygg AS har Medbyggerlogo, symbolet brukes heller ikke av bedriften i noen form for markedsføring. Det er KUN medlemmer i laug og håndverksforeninger eller tilsvarende som er engasjert i og bidrar til arbeidet i Medbyggerne som kan bruke logoen på bilene sine. Så se etter den!

2. Sandefjord Næringsforening støtter for så vidt arbeidet til Medbyggerne. I oppstarten støttet foreningen prosjektet med en engangssum da vi trengte penger for å «komme i gang». Men i Sandefjord er det allikevel SHIF – Sandefjord Håndverk- og Industriforening – som deltar i arbeidet og står for engasjementet i Medbyggerne. Stokke Bygg AS er ikke medlem i SHIF. Stokke Bygg er heller ikke medlem i noen andre foreninger eller laug som er knyttet opp mot Medbyggerne.

I håndverksbransjen liker vi å kalle en spade for en spade. Derfor sier jeg: Fakta faan!

Medbyggerne har jobbet hardt for å komme dit vi er i dag med prosjektet, fordi bygg og håndverk er levebrødet vårt, og det er også framtiden til mange unge.

Våre medlemsbedrifter tar avstand fra svart og useriøst arbeid. Det blir derfor ekstra sårt at aviser skriver om en bedrift som har blitt tatt for svart arbeid, og publiserer et stort bilde av en bil fra Stokke Bygg AS foran et byggeplasskilt med logo til flere Medbyggerbedrifter, dette i tillegg til at Medbyggerlogoen er med i nettutgaven. En ganske tydelig link til noe som faktisk ikke har en sammenheng.

Men vi furter ikke! Vi samler oss og samarbeider mere – og jobber videre med å prøve å forbedre betingelsene i vår bransje – det er nemlig vi som bygger Vestfold!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.