Gå til sidens hovedinnhold

Erna! Kjell Ingolf! Nå må dere høre på oss!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Vi har et viktig budskap, om det mest dyrebare vi har – barna våre.

#heierna-kampanjen er et år. En kampanje som startet da statsministeren sa hun ønsket seg flere suksesshistorier fra barnevernet. En kampanje som forteller hva som må til for å skape suksesshistoriene: Vi må ha nok folk på jobb.

«Barnevernet kan være forskjellen på et dårlig liv, et godt liv – eller ikke et liv i det hele tatt.» Det sier Stian Amadeus Antonsen, lokalpolitiker som selv er oppvokst i barnevernet.

Vi er stolte av å ha et lovverk som beskytter de aller mest sårbare. Et lovverk som setter barns rett til en trygg oppvekst først. Barnevernsarbeidere har en av verdens viktigste jobber. De kan redde verden for enkeltbarn og familier, men arbeidsdagen er krevende. Høyt arbeidspress, mangel på tid og uoverkommelige saksmengder preger mange barneverntjenester.

Fellesorganisasjonen er fagforeninga til de barnevernansatte. Vi er enormt stolte av jobben våre medlemmer gjør. Vi er også alvorlig bekymra, arbeidspresset er i ferd med å bli for stort. De barnevernsansatte har for mange å følge opp. De har for mange saker og for liten tid, og må tilby tiltak de mener ikke er tilstrekkelige. Det gjør at gjør de blir sliten og begynner å se seg om etter annet arbeid. Konsekvensen er at de mest sårbare barna og familiene stadig møter nye saksbehandlere.

Alle barn i lande vårt skal ha en trygg og god oppvekst. For å få det til trenger vi et velfungerende barnevern. Nå er det opprør blant landets barnevernsarbeidere: De vil å tid til å gjøre jobben, tid til å hjelpe dem som trenger det.

Kjære kommunepolitiker du har ansvar for de ansatte i din kommune. Du har ansvar for barna i din kommune. FO Vestfold og Telemark oppfordrer deg til å snakke med de barnevernsansatte. Spør hvordan deres arbeidshverdag er. Snakke barna, ungdommene og familien som er i kontakt med barnevernet. Får de den hjelpen de trenger? Vi vet at kommunene har trange budsjetter.

Det er regjeringens ansvar. Vi oppfordrer kommunepolitikere og andre til å stå sammen med oss og kreve at regjeringen satser på barnevern.

Kjell Ingolf? Erna? Hør på oss! Vi gir oss ikke. Det handler om det mest dyrebare vi har, barna våre.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.