Det var et trist og velkjent syn som møtte Christian Kaldheim da han skulle hjem torsdag kveld. For da han skulle svinge inn til Geminifeltet sto bommene ved togpasseringen nede – uten ett tog i sikte.

– Dette er jo en repeterende sak som har pågått i flere år nå, sier Christian på telefon til Sandefjords Blad.

Christian har vært boende på Geminifeltet i tretten år nå og er mer enn kjent med problemene som preger togpasseringen som krysser den eneste veien inn og ut av nabolaget.

– Problemet har klart blitt hyppigere de siste to årene, men den siste tiden har det vært noe mindre hendelser, så da var det ikke noe hyggelig å møte stengte bommer på vei hjem, sier Christian.

Les også

Rekordmange avvik på planovergang

Han møtte stengte bommer rundt klokken 21, torsdag kveld. Christian var heller ikke den eneste som reagerte på at problemene ved togpasseringen var tilbake. Sandefjords Blad fikk flere henvendelser i løpet av kvelden fra naboer som delte sin frustrasjon.

Christian forteller at i tidligere tilfeller har bommene vært nede i rundt 40 minutter av gangen, noe som er svært leit for dem som blir stengt ute med handlevarer eller inne før jobb.

Pressevakt hos Bane NOR forteller de er blitt gjort oppmerksom på problemet i løpet av kvelden.

– Problemet har oppstått i forbindelse med arbeidet som blir gjort mot gjenåpningen som skjer 13. desember, sier pressevakt hos Bane NOR.

Bane NORs sikkerhetsvakt i samarbeid med politiet har ansvar for sikkerhet og framkommelighet på stedet fram til problemet er løst.

– Jeg kan ikke si noe om når bommene vil være åpen igjen, men arbeidet pågår når og de vil åpne så fort som mulig, sier Bane NORs pressevakt.

Les også

Da Adam (12) skulle trekke for gardinene, fikk han se noe ingen barn bør se