Drømmer du om å gjøre det som mange gjorde under de populære «Ta Sjansen»-sendingene i Holmenkollen på 1980- og 90-tallet? Ja, var du misunnelig på dem som stilte i hjemmelagde farkoster (av ulik art og kvalitet), satte utfor en rampe, endte opp i vannet og fortet seg med å ringe i bjella i stolpen? Tenkte du at det gjerne skulle ha vært deg?

Nå har du muligheten til å realisere drømmen.

24. juni kan du ta sjansen på hjemmebane i Sandefjord, i forbindelse med folkefesten «Bøljer i by'n».

På programmet står nemlig «Ta Sjansen».

Fem plasser igjen

Men om du skal være med, må du ikke drøye for lenge.

For deltakerlista er snart fulltegnet.

– 15 farkoster har meldt seg på. Vi er veldig fornøyde med det antallet, men vi ønsker oss noen til. 20 totalt hadde vært perfekt. Så det er bare snakk om noen fartøyer til, før vi er i mål, sier Gillian Hockly, prosjektleder for «Bøljer i by'n».

Med andre ord er det kun snakk om fem ledige plasser. Og det er førstemann til mølla som gjelder for dem som vil være med.

– Man har fortsatt litt tid på seg om man vil være med og skal bygge en farkost. Vi skal strekke oss langt for å få med dem som ønsker å være med, sier prosjektlederen til Sandefjords Blad.

Hun opplyser at arrangørene må vite hvem som stiller innen tirsdag 20 juni, som er den endelige påmeldingsfristen.

I rute

Ifølge Hockly er det mye som skal på plass før «Ta Sjansen» skal gå av stabelen ved ferjeterminalen i Sandefjord den aktuelle junidagen. Men arrangørstaben har visstnok ting under kontroll.

– Vi har heldigvis det meste på plass nå, sier Hockly, som ramser opp at blant annet konferansier, DJ og lydanlegg er i boks.

Hun gir for øvrig litt ekstra kudos til byens håndverksbedrifter, som stiller mannsterke i forbindelse med arrangementet.

– De står virkelig på for dette, og fortjener litt ros.

Tettpakket program

Hockly opplyser videre at «Bøljer i by'n»-festivalen vil by på mye mer enn «Ta Sjansen» helgen 23.–25. juni.

– Vi har mye på gang, og håper det vil bli noe for enhver smak.

Det foreløpige programmet er lagt ut på nettsiden til arrangementet, og byr på blant annet besøk av seilskuta Christian Radich, show og konkurranser med triksepappa, konserter og en lang rekke familieaktiviteter – for å nevne noe.

– Alt som står i programmet er bekreftet. Men det vil komme litt til. Så det gjelder å følge med på programmet, som stadig oppdateres, sier Hockly avslutningsvis.

PS! «Bøljer i by’n» er for øvrig et samarbeid mellom Sandefjord Byen Vår, Tenk Sandefjord, Sandefjord håndverk- og industriforening, Visit Vestfold og Hvaltorvet.