Gå til sidens hovedinnhold

Får 550.000 kroner til ny møteplass for ungdom

Artikkelen er over 2 år gammel

«Fellesverkets» ungdom og voksne kan smile fra øre til øre. De har søkt om økonomisk støtte og blitt hørt.

Det nyeste prosjektet til Røde Kors i Sandefjord er et ungdomstilbud kalt «Fellesverket». Nylig fikk de vite at de har fått 450.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og 100.000 kroner av Anders Jahres Humanitære stiftelse.

– Dette er så fantastisk bra. Nå kan vi gjøre mer av det vi brenner for, sier leder av Røde Kors ungdom (RKU) i Sandefjord, Micaela Angell.

– Nå skal vi jobbe med å finne aktiviteter som er tilpasset målgruppa og jobbe med inkludering. Som ledere er vi alltid tilgjengelige for en prat, sier Osmar Arca, nestleder i RKU.

Sjekken med det store tallet kommer på bordet og Jonas Morshedy kan ikke la være å tøyse litt. Han inviterer alle med til Hawaii for den nette summen av 450.000 kroner. Forslaget følges av et latterbrøl.

Nytt sted å være

– Vi brenner for et sosialt fellesskap og synes det er flott at vi skal få et sted å være. I de nye lokalene kan vi ønske velkommen til alle ungdommer, smiler Morshedy.

Det er ikke mer ledig plass ved Røde Kors-huset i Bugårdsgata 7, så et nytt ungdomstilbud måtte ha en ny lokasjon. Da Torbjørn Halvorsen også foreslo ungdomshus på Rukla var det ikke lange veien til et nytt samarbeid.

– Halvorsen følger med for å dokumentere alt rundt Fellesverket. Og vi er avhengig av flere slike som ham for å komme i mål. Kommunen vil få en søknad fra oss og vi er avhengig av at næringslivet kommer på banen, sier prosjektleder Susann Angell.

LES OGSÅ: Vil etablere nytt ungdomshus i Sandefjord

Jobbe mot ensomheten

Den siste Ungdata-undersøkelsen for Sandefjord viser at 24 prosent av ungdommene våre er mye plaget av ensomhet. Videre viser undersøkelsen også at over 50 prosent synes at møteplasser for ungdommer er for få. Sandefjords Blad har tidligere skrevet om Røde Kors´planene om ungdomshus for dem mellom 16 og 25 år. Med et budsjett på 3,2 millioner kroner hjelper pengene fra Sparebankstiftelsen DNB godt til.

– Vi er veldig-veldig fornøyde og takknemlige, sier prosjektleder Susann Angell.

Hun har ventet på tilbakemeldinger på søknadene og har klokkertro på prosjektet, men likevel blir hun overrasket over tilsagnet.

Denne gangen er det 450.000 kroner som kommer deres vei, fra Sparebankstiftelsen DNB sentralt.

– Men det er  jo banken lokalt som innstiller. Det er vanskelig å velge ut prosjektene, men det er visse kriterier som skal innfris – blant annet at prosjektene skal drives med dugnadsinnsats og at den må ha ildsjeler. Det er utrolig mange artige prosjekter i Sandefjord. Å dele ut penger til Røde Kors er bare en fest, sier banksjef Monica J. Schjelderup.

Hun informerer om at neste søknadsfrist er i september. Banken ønsker også å bidra med kurs i økonomi og møtemat, som blir til overs.

Skal selv bestemme innholdet

Det er ungdommene selv som skal fylle Fellesverket på Rukla med innhold. Her er målet at forskjellig ungdom skal ønske å være uavhengig av tilknytning de eventuelt har til lag og foreninger.

– Dette skal bli stedet hvor ungdom kan komme for å henge. Jeg tror at dette vil slå an. Her skal vi være sosiale, og kanskje får vi til samlinger med brettspill, foreslår Filip Kjønnø på 16 år.

Nina Welding er ett år eldre. Hun begynte i Røde Kors høsten 2018 og synes det er veldig hyggelig å være en del av gruppa.

–Jeg ble med nettopp på grunn av planene med Fellesverket. Jeg håper dette blir et sted hvor ungdom kan føle seg trygge og oppleve at de hører til. Det er drømmen, smiler hun.

Fellesverket

  • Ungdomstilbud: målgruppe 16 - 25 år
  • Oppstart: august 2019
  • Tilholdssted: Rukla
  • Innhold: lavterskeltilbud, gratis møteplass, leksehjelp, ungdomskafé, arbeidstrening, gatemegling, turer og utflukter
  • Prosjektleder: Susann Angell

Kommentarer til denne saken