Farvel, skolesekretærer – God Jul fra Høyre

Per Reidar Karlsen (AP)

Per Reidar Karlsen (AP) Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Høyre vil fjerne skolesekretærfunksjonen fra skolene og sentralisere tjenesten på rådhuset. I et nylig publisert leserinnlegg kan vi med egne øyne lese hvorfor de mener dette er en god idé. Ved å følge rådmannens anbefaling ser de potensial til å slanke offentlige utgifter enda mer. Og skal vi tro budskapet i leserinnlegget så vil man nok ikke stoppe der. Der står det nemlig at «vi har en del å gå på». Jeg frykter Høyre ikke har til hensikt å stoppe den økonomiske utarmingen av den offentlige skolen.

Det er ikke til å legge skjul på at det har vært et krevende budsjettarbeid med å finne midler til å fortsatt ha skolesekretærer ved den enkelte skole. Det er økonomisk krevende tider og for Sandefjord AP er det helt avgjørende å levere et offensivt men samtidig økonomisk forsvarlig budsjett. År etter år. Vi ønsker en større satsing på barn og unge i kommunen og det er her skolesekretærfunksjonen kommer inn i bilde. Vi kan lese at Høyre mener at «man før eller siden vil nærme seg det berømte beinet». Sandefjord AP ser det annerledes. Ved å fjerne denne stillingen fra skolene, dette «ansiktet utad» og «administrative limet» ved skolene, så nærmer man seg ikke beinet. Man amputerer det. Det kan vi ikke akseptere. Derfor har vi funnet milder til fortsatt skolesekretærfunksjon ved de enkelte skolene.

For en ting er den formelle stillingsinstruksen og arbeidsoppgavene denne stillingen daglig betjener, en annen er de uformelle. De mange daglige rutinene og den ekstra service disse menneskene yter overfor kommunens tusenvis av barn- og unge hver dag. Vi kan lese av Høyres leserinnlegg at " Vi har også kontaktlærerfunksjonen som har et vesentlig ivaretagelselement i seg når det gjelder omsorg for elevene.» Da vet vi altså hvor Høyre tenker seg hvordan bortfallet av skolesekretæren skal kompenseres. Det hele vitner om en total mangel på innsikt i en hektisk og kompleks skolehverdag. Hva med å ta en tur ut på skolene og følge en kontaktlærer en ukes tid? Det ville gitt nyttig informasjon og en realitetsorientering om hvordan en skolehverdag fungerer og ikke minst viktigheten av å ha en tilstedeværende skolesekretær fysisk til stede på skolene.

Lærere, avdelingsledere og rektorer vil nå nødvendigvis måtte bli ytterligere belastet med enda flere daglige gjøremål og elevene står nok en gang tilbake som tapere etter at Høyre har dratt fram ostehøvelen i jakten på flere kroner å hente ut av fellesskolen vår. Jeg vil minne Høyre på at det er en massiv motstand blant samtlige ansatte ved skolene. Rektorer, avdelingsledere, lærere og øvrige. Sandefjord AP ønsker å lytte til skolens ansatte fordi det er de som kjenner elevene og skolen best. De sitter på kunnskap og erfaring vi bør dra nytte av slik at vi kan vedta gode faglige forankrede vedtak. Det bør Høyre også begynne å gjøre. Det er på høy tid nå.

Avslutningsvis kan det være på sin plass å minne Høyre på at det ved forrige valg faktisk ble gitt et kraftig signal fra velgere om at et politisk skifte kunne finne sted. De sitter ikke på et politisk flertall alene. Det var SP som sørget for at Høyre fortsatt fikk sitte ved roret. Og det er mange skuffede senterpartister rundt om i kommunen nå. Noe å tenke på før neste «amputasjon»?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken