FRITTGÅENDE: Grisen liker seg best i søla, der det er mye grums å stikke nesa i.
Paal Even Nygaard

Brytekamp i gjørma

Nå må konsensusen brytes. Nå må den politiske korrektheten få seg en snøhaug i trynet. Nå må gliset fra Stange få seg én han sent vil glemme.
Publisert

De sitter der i sine fine dresser og slips på sine kontorer. Sier han. I sine høye etasjer langt fra byens larm og dårlige luft, langt fra det virkelige livet til virkelige nordmenn på det virkelige landet.

Sentraliseringsreform, sier han. Distriktsfiendtlig. Sier han. Nærpoliti? Sentralisering, sier han.

Jeg sier:

Vi, altså jeg, har funnet vår og min politiske fiende. Her har du det, Treige Slagsmål Veidum:

I alle mine resterende år, få eller mange, skal jeg bekjempe alt, eller i det minste det meste, du bringer til torgs. I enhver sammenheng skal jeg påpeke dine påfuglaktige (hønseliknende) gulp om hvordan du og ditt parti kjemper for et desentralisert Norge.

Nei, Vei Slugum. Du kjemper ikke for distrikts-Norge. Du kjemper ikke for å ta hele landet i bruk. Du kjemper ikke for naturen. Det du kjemper for er det motsatte. Du kjemper mot naturen. Det du kjemper for er det som ødelegger oss og kloden. Du kjemper for flere skogsbilveier. Du kjemper for mindre vern av verneverdig skog. Det du kjemper for er en fattig biologi, en fattig fauna.

Derfor kjemper jeg mot deg, Slågum Vei. Jeg skal vie mitt liv til denne kamp.

Og så kan du spørre: Er du imot Det norske landbruk? Er du imot at hele landet skal tas i bruk? Har du lagt norske bønder og grisgrendte strøk for hat? Ser du ikke EØS-rovdyret lure bak busken, klar til å røve bikkja, sauen, kua, barnet og traktoren din?

Nei, Veium Slagmål.

Derfor, når du i nær sagt alle intervjuer, tv, radio eller avis, snakker om de fine herrer i de fine dresser og de stramme slips. Når du nær sagt i et hvert intervju snakker nedsettende om noen som ikke bærer den illeluktende grønne Felleskjøpet-uniformen, ja da lurer jeg på hva slags klær du selv vanligvis bruker?

Vi er uenige, javel, Trym Slaum Vedhaug. Og jeg vil til det siste kjempe mot deg og din politikk. Men kan i det minste få be om én ting:

Slutt å snakke om politiske motstandere ved å beskrive dem gjennom sine fine dresser, høye stoler, blanke sko - eller hva det måtte være.

Jeg på min side, skal love aldri å slutte å gå i bingen…eh ringen med deg, din sleske, felleskjøpekkelige, skallede...hvis du ikke gjør som jeg ber.

….men jeg skal kalle deg ved ditt rette navn, Trygve Slagsvold Vedum, og jeg skal si at kjeledressen både har en fin grønnfarge og at den kler deg, hvis du etterkommer anmodningen.  

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.