Gå til sidens hovedinnhold

Du får bygge på fjelltoppene i Andebu, Sommerstad!

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er tydelig at Bjarne Sommerstad (Sp) ikke er vokst opp med fjorden. Han må ikke tenke på å bygge så vi ikke ser fjorden fra parken og Torvet!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er de siste årene bygd mye i Kamfjordkilen og på Framnes og Stub. Nå får ikke våre politikere lov til å bygge ned mer av sjøfronten. Det er ikke bare rikingene i de skrekkelige digre blokkene rundt havnebassenget som skal ha tilgang til sjøen/vannet i byen vår.

Sommerstad får bygge ute på landet, oppe på fjelltoppene og i Andebu. Ikke fyll enda mer blokker ut i vannet i Sandefjord. Ferjene er en bevegelse, de representerer både utfart og handel og minner oss om at vi er en sjøfartsby.

Ikke la oss stenge vannet ute fra bysiden. Der må vi få beholde lufta, utsikten og luktene fra havet. De som vil bo i sjøkanten, får søke litt lengre utover fjordene og bygge der hvor de store blokkene ikke er til sjenanse for oss andre som er glad i små hus med hage rundt i byen. Ferjene skaper bevegelse. Ferjene er for drømmer og handel. Ingen – i hvert fall ikke jeg – syns ferjene er stygge. De skaper til og med bevegelse – «nå kommer ferja», «nå er vi klare, ferja kommer».

Jo da, de er en del av vår hverdag.

Kommentarer til denne saken